Oud café de Zon nu plat

Oud café de Zon nu plat

WIJTHMEN – Het leegstaande oud café de Zon aan de N35 is vanmorgen plat gegaan. Eerst mocht het niet vanwege de aanwezigheid van vleermuizen. Toen die half mei weg waren bleek er asbest in het pand te zitten.

Alles is nu opgelost en vanmorgen heeft een sloopbedrijf er korte metten mee gemaakt.

Nadat begin deze week de sloop al binnen enkele uren was stilgelegd vanwege asbest tussen de muren, zijn in de loop van de week de witte mannetjes op het werk verschenen.

 

Vrijdagmiddag waren die nog volop aan het werk om de resten asbest te verwijderen. maar vandaag, zaterdag tot ver in de middag waren de slopers bezig om alle muren die nog overeind stonden te verwijderen. Nu rest nog de vloeren en de kelders, daarna wordt er op locatie eerst archeologisch onderzoek uitgevoerd alvorens de asfalteringswerkzaamheden worden vervolgd en kunnen de gevaarlijke bochten rechtgetrokken worden.

 

Eerst hebben vleermuizen gezorgd voor maanden oponthoud en daarna werd de aannemer geconfronteerd met asbest tussen de muren. Een gebouw van bijna 200 jaar oud heeft voor heel wat verrassingen gezorgd. Hopelijk levert het archeologisch onderzoek wel veel informatie, maar weinig tijdsverlies op.

 

WvdV

 

 

Foto's 2
Oud café de Zon nu plat
Artikel delen: