Kent u dat gevoel?

Kent u dat gevoel?

REGIO – Kent u dat gevoel van op vakantie zijn dat u links en rechts turend naast diegene zit die al sturend u naar uw vakantie bestemming brengt? U ziet van alles, vooral veel auto’s! Nieuwe auto’s en ook heel veel oude auto’s. Op onze laatste trip zag ik een Opel Manta!

Ik ben zelf absoluut niet technisch om zo’n mooie auto te onderhouden, uiteraard zijn er online tegenwoordig wel veel shops waar je van alle merken auto’s het e.a. kan vinden. Bijv: www.onderdelenstore24.nl.

En misschien hoef je er ook wel helemaal niet technisch voor te zijn, je kunt er natuurlijk ook gewoon 1 kopen die zo goed als nieuw is omdat hij goed is onderhouden. De Manta A werd in september 1970 geïntroduceerd en was technisch te beschouwen als het coupémodel van de Opel Ascona uit dezelfde tijd. De Manta was aanvankelijk leverbaar als 1600, 1600S en 1900S. De 1600 was voorzien van één carburateur, die de motor hielp aan een vermogen van 68 pk bij 5200 toeren per minuut. Hiermee was een topsnelheid mogelijk van 150 km/u.

De motor in de 1600S had een tweetraps carburateur met een vermogen van 80 pk. De topper van dat moment, de 1900S, had een vermogen van 90 pk bij 5100 tpm, wat hem een topsnelheid gaf van 170 kilometer per uur. Zouden we soms gewoon niet terug moeten in de tijd? En afstappen van alle hypermoderne snufjes in de auto van tegenwoordig? Of de oude modellen terugnemen en de hypermoderne snufjes hierin toevoegen? Je zou dan gewoon op vakantie kunnen in je nieuwe Opel Manta, oude style met alle mogelijkheden van nu. Het lijkt mij geweldig.

Artikel delen: