Profielschets nieuwe burgemeester - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Profielschets nieuwe burgemeester

DALFSEN – “Dalfsen biedt buitenkans voor nieuwe burgemeester”. ‘De nieuwe burgemeester van de gemeente Dalfsen is oprecht betrokken bij de inwoners en onderdeel van de gemeenschap. Zij of hij weet van aanpakken en kan besluiten nemen, maar weet tegelijkertijd het beste in anderen en zichzelf naar boven te halen’.

 

Dit zijn een aantal belangrijke kenmerken van de nieuwe burgemeester van Dalfsen. Tenminste, als het aan de inwoners en de fractievoorzitters ligt. Dit blijkt uit de opgestelde profielschets die is opgesteld.

 

De profielschets “Dalfsen biedt een buitenkans” is door de zes fractievoorzitters van de gemeenteraad geschreven. Luco Nijkamp, voorzitter van het presidium en de vertrouwenscommissie, licht toe: “Vanaf  de aankondiging  van  het  vertrek  van  Han Noten  was  voor  ons  helder  dat  de  inwoners  een belangrijke stem hebben bij het opstellen van het profiel voor de nieuwe burgemeester. Feitelijk de eerste stem.“

 

In de tweede helft van mei is er daarom een inwonersconsultatie georganiseerd via internet, maar ook via telefoon en op inloopbijeenkomsten konden inwoners aangeven welke kenmerken de nieuwe burgemeester moet hebben. 569 Inwoners hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De resultaten zijn door de fractievoorzitters vertaald in drie rollen: een betrokken verbinder in de gemeenschap, een initiatiefrijke aanjager in de regio en een dienend leider in het gemeentehuis.

 

Luco Nijkamp: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze profielschets goed beschrijven aan welke eisen de nieuwe burgemeester moet voldoen, welke wensen en verwachtingen er zijn, maar ook wat de nieuwe burgemeester van Dalfsen mag verwachten. ‘Dalfsen biedt een buitenkans’ is de titel. Treffender kunnen we het niet omschrijven!”.

 

De vergadering waarin de profielschets wordt vastgesteld is op maandag 18 juni 2018. De commissaris van de Koning is hierbij aanwezig. Deze vergadering is openbaar, er kan ook live worden meegekeken via de website ris.dalfsen.nl. Nadat de raad de profielschets heeft vastgesteld, wordt de vacature opengesteld op 21 juni 2018 en kunnen kandidaten solliciteren bij de provincie Overijssel.

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1