Het traditionele Hand in Hand – voetbaltoernooi - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Het traditionele Hand in Hand – voetbaltoernooi

NIEUWLEUSEN – Het traditionele Hand in Hand – voetbaltoernooi wordt dit jaar gehouden op a.s. zaterdag 23 juni. Het toernooi van 7 tegen 7 wordt, zoals altijd, gehouden op sportpark ’ t Klaverblad van voetbalvereniging S.V. Nieuwleusen.  De organisatie is in handen van de stichting Hand in Hand, S.V. Nieuwleusen en hoofdsponsor ALUVO Nieuwleusen B.V.

 

Subsponsoren van het toernooi zijn De Viersprong, Vechtdal Bouw, Gebotours en Slagerij Kouwen.  Al sinds 1962 wordt dit oudste voetbaltoernooi van het dorp Nieuwleusen georganiseerd door de stichting Hand in Hand. De 1e opbrengst was bestemd voor het realiseren van het openluchtzwembad in 1965. Toen het zwembad gerealiseerd was werd besloten om alle Nieuwleusenaren die onder Kerkelijke Nieuwleusen vielen en langdurig verpleegd werden of geplaatst waren in een verzorgingstehuis met de Kerstdagen te verrassen met een kerstpakket. Deze actiegroep kreeg een naam “Hand in Hand”, zoals hij nog steeds bestaat.

 

In de beginjaren werd er met elftallen gevoetbald. Buurtverenigingen als Ruitenveen, Oudleusen, De Meele en Vinkenbuurt deden mee. Ook diverse bouwbedrijven en horecagelegenheden, rijwielfabriek UNION en de gemeente Nieuwleusen waren de deelnemers. Er werd in drie poules van vier teams gevoetbald. Waarbij er gepromoveerd en gedegradeerd kon worden.
Sinds enige jaren is

 

de opzet enigszins veranderd. Er wordt gespeeld tussen teams met 7 spelers op een half voetbalveld. Eerst wordt er een poulefase afgewerkt. Daarna volgen de kruisfinale’s en de finale’s. Omdat het toernooi aan het eind van het voetbalseizoen wordt gespeeld kan het mooie weer er toe bijdragen om er een gezellig familie-evenement van te maken.

Het toernooi start om 11.00 uur. Voetbalzaken van S.V. Nieuwleusen zorgt voor de scheidsrechters. De deelname is inclusief barbecue en muziek. Tijdens deze dag worden er tevens enkele verlotingen gehouden. Alle opbrengsten van die dag komen ten goede van de stichting Hand in Hand.
Kom gerust een kijkje nemen!

Artikel delen:
Foto 1