Info bijeenkomst snelfietsroute Dalfsen – Zwolle - Foto: Wim
Foto: Wim

Info bijeenkomst snelfietsroute Dalfsen – Zwolle

DALFSEN – Vanmiddag vond in Vecht en Zo aan de Hessenweg bij Zwolle in info bijeenkomst plaats over de plannen voor een fietssnelweg van Dalfsen naar Zwolle. Dit werd gepresenteerd door medewerkers van de gemeenten Dalfsen en Zwolle en door het bureau Goudappel Coffeng bv  uit Deventer. De plannen gaven verschillende mogelijkheden weer.

 

Vanaf Dalfsen gezien begint het bij Ankum en de Vossersteeg waar het over gaat in de Broekhuizen. Optie 1 is de weg vervolgen en dan via de bestaande Zuidelijke Parallelweg naar Zwolle. Dit is de korte route naar Zwolle.

Deze parallelweg wordt dan gesloten voor het overige verkeer en de huidige Hessenweg gaat na de aanleg van de nieuwe weg gebruikt worden voor het langzame verkeer. Daarvoor wordt de weg geheel aangepast. De Noordelijke Parallelweg zal hier geheel worden weggehaald. Ter plaatse van het spoor is een dubbele tunnel gepland, een voor het landbouwverkeer en een vrij liggende voor de fietsers.

 

Optie 2 is door bij de stuw de Vecht over te steken en via de Zuidelijke Vechtdijk en het Verlaat de weg naar Zwolle te vervolgen tot de Boerendanserbrug. Het laatste deel van het Verlaat zal mogelijk al volgend jaar worden aangelegd. De Zuidelijke Vechtdijk zal in eerste instantie niet gewijzigd worden. Eerst moeten de onderzoeken van de geplande dijkverhogingen worden  afgerond. Als dat gereed is zou dit fietspad gelijk met de dijkverhoging worden uitgevoerd.

Het is de bedoeling dat alle genoemde fietspaden een breedte krijgen van 4 meter en bestaan uit asfalt of beton. Daar waar nu nog klinkerwegen zijn zal ook dit die vervangen worden door asfalt of beton.

Nu zijn het nog slechts plannen  waar tegen bezwaar kan worden gemaakt of anders gereageerd kan worden. Duidelijk is in elk geval dat voor de schoolgaande fietsers en de forensen er een veilige route ontstaat als dit plan vorm gaat krijgen.

Wij verwachten u in de loop van de week meer beelden te kunnen laten zien van de fietssnelweg.

 

WvdV

 

Artikel delen:
Foto 1