Informatiebijeenkomst N35 Heijmans - Foto: Wim
Foto: Wim

Informatiebijeenkomst N35 Heijmans

WIJTHMEN – Op de informatiebijeenkomst vanavond gehouden bij De Mol in Wijthmen, kon ieder kennis maken met de afronding van de nieuwe rijksweg. Bij de kruising met de Koelmansstraat is op de foto goed te zien dat het verkeer op de Parallelweg komende vanaf de richting Heino voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

 

Automobilisten komende vanaf de rijksweg en richting Hoonhorst hebben door de ver lopende geluidswal geen zicht op het verkeer was daar achter vandaan komt. Nog gevaarlijker is de situatie voor de overstekende fietsers vanaf de Damhoeve. Die hebben totaal geen uitzicht en komen na de geluidswal gelijk op de weg. Wetende dat landbouw verkeer ook soms wel de 50 km per uur gaat halen zal deze situatie snel problemen kunnen geven. Zie de bijgevoegde foto’s.

Maar ook zijn er positieve punten, veel geluidswanden maken dat het voor omwonenden minder overlast gaat geven. In overleg met bewoners komt er nog een plan waarbij verschillende geluidswanden eventueel met een klimop bekleed gaan worden. Ook worden er situaties besproken waar hagen worden geplant en in het totale plan zijn veel bomen en kleine bospercelen opgenomen.

Vanaf Hoonhorst gaat de bus de route volgen via de Parallelweg om na een paar honderd meter af te buigen naar de nu nog bestaande weg. Die zal op verschillende plaatsen worden aangepast voor langzaam verkeer en de fietsers. Een gedeelte van de huidige parallelweg wordt verwijderd om niet als sluiproute te worden gebruikt.

Iets voorbij de bocht in Wijthmen kan via een op en afrit de route naar de nieuwe autoweg worden gekozen. Vanaf hier komt ook het verkeer van Zwolle naar Wijthmen of Dalfsen weer op de bestaande weg en kan via de Koepelalle zijn weg vervolgen. Plaatselijk Belang Wijthmen maakt zich er sterk voor om doorgaand verkeer niet eerst door Wijthmen te laten rijden, maar een weg aan te leggen vanaf de afrit rechtdoor naar de Kroezenallee.

Het nieuwe viaduct ter hoogte van de sauna is nu ook vrijwel gereed en zelfs is er aandacht voor de vleermuizen. Die hadden eerst een route langs de toegangsweg richting de sauna, die stond vol met bomen. Maar nu die weg zijn is gezocht naar een nieuwe oplossing. Zie groene lijn op de kaart.

Langs de afrit vanaf Zwolle naar de sauna worden grote bomen geplant en ter hoogte van het bosje achter De Mol, worden er extra bomen geplant zodat vleermuizen veilig de oversteek van de nieuwe weg kunnen maken. Daar is voldoende over nagedacht want vleermuizen zijn zwaar bescherm.

Voor fietsers die over moeten steken ter hoogte van de Koelmansstraat lijkt veiligheid niet te zijn meegenomen in het plan.

Dalfsennet heeft eerder foto’s gemaakt van de oude klinkertjes die bij de aanleg van de rijksweg in 1830 zijn gebruikt. Al die oude klinkers zijn er onder vandaan gehaald en verkocht.

 

Let op dat over anderhalve week de weg vanaf de kruising Hagenweg tot de verkeerslichten bij Zwolle een geheel weekend wordt afgesloten voor alle verkeer en er via andere routes gereden moet worden. Verkeer vanuit Raalte moet dan rijden via Ommen of via Wijhe. Verkeer van en naar Hoonhorst /Wijthmen zal via de N340 Zwolle kunnen bereiken.

WvdV

Foto's 5
Informatiebijeenkomst N35 Heijmans - Foto: Wim
Foto: Wim
Informatiebijeenkomst N35 Heijmans - Foto: Wim
Foto: Wim
Informatiebijeenkomst N35 Heijmans - Foto: Wim
Foto: Wim
Informatiebijeenkomst N35 Heijmans - Foto: Wim
Foto: Wim
Artikel delen: