Dalfsen krijgt eerste buitenbioscoop - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Dalfsen krijgt eerste buitenbioscoop

DALFSEN – Op vrijdag 7 september wordt de Zwevende Kei omgetoverd tot de eerste buitenbioscoop van Dalfsen. Het initiatief voor de buitenbioscoop komt van drie enthousiaste Dalfser jongeren die hun organisatieteam de naam Fillum hebben gegeven. Eerder dit jaar is het idee ingediend bij de gemeente Dalfsen onder de noemer ‘kansenpot’. Inmiddels wordt er met een creatief projectteam hard gewerkt aan de realisatie van de openluchtbioscoop.

Het doel is: een laagdrempelig evenement te organiseren en daarom is de toegang tot de buitenbioscoop GRATIS. “Mede door een bijdrage van de gemeente kunnen we dit realiseren voor alle Dalfsenaren”, aldus de organisatie. “Het is echt een activiteit voor en door Dalfsenaren. De film en het genre zijn nog niet bekend. Dit wordt voorafgaand aan de avond gekozen door de bezoekers via een poll op Instagram en Facebook. Wat al wel bekend is is dat de film wordt getoond op een heel groot scherm door middel van een filmprojector. “We gaan voor de echte beleving.”

Bezoekers die gegarandeerd een goede plek in de openluchtbioscoop willen, kunnen een VIP-ticket kopen. Hiermee verzeker je jezelf van een van de beste plekken, een zitzak en een fleecedeken. Ook help je de organisatie om dit vaker te kunnen organiseren. De VIP-tickets zijn te koop bij Grand Café Nikki’s.

Eigen consumpties zijn vanwege de schapen, die normaal gesproken bij de zwevende kei hun huis hebben, niet toegestaan maar zijn door de samenwerking met Het Oude Station wel verkrijgbaar op het terrein. Op de hoogte blijven van de vorderingen? Volg Fillum via Facebook en Instagram!

Video 1
Video: Film Fillum
Foto 1
Artikel delen: