Goed gesprek klaart de lucht: optredens Nikki’s gaan gewoon door - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Goed gesprek klaart de lucht: optredens Nikki’s gaan gewoon door

DALFSEN – Dankzij bemiddeling van Ad Goudzwaard van ondernemers vereniging Dalfsen hebben Robert Lans van grand café Nikki’s en burgemeester Han Noten woensdagmiddag een goed gesprek gehad en daarmee lijkt de kou uit de lucht.

De optredens van vrijdag gaan gewoon door, al wordt er na het weekend wel samen met de gemeente geëvalueerd. Han Noten wees de uitbater er woensdagmiddag op dat in de evenementenvergunning helder staat omschreven op welk moment het terras moet worden gesloten. Hij heeft er begrip voor dat dit niet eenvoudig is gezien het succes van het evenement en de grote toestroom van Dalfsenaren, maar tegelijkertijd is dit ook het probleem. Meer dan duizend mensen op het Kerkplein tot half twee ’s nachts leidt tot overlast en er zijn dan ook veel klachten bij de gemeente binnen gekomen.

Robert Lans van Nikki’s zet alles op alles om zich te houden aan de vergunning. Dat betekent dat een half uur na middernacht de tap buiten dicht is. Daarna is het niet meer toegestaan om drank, of het nou alcohol is of een frisje, uit Nikki’s mee naar buiten te nemen. De uitbater van het grand café geeft aan dat hij zelf had besloten had genomen om de komende twee concerten te cancelen omdat hij niet weet hoe hij de grote groep mensen op het plein zonder veiligheidsrisco’s tijdens een warme zomeravond richting huis moet zien te krijgen. Daarnaast was het risico van een dwangsom hem te groot. Na het gesprek van woensdagmiddag is de dwangsom door burgemeester Han Noten van tafel gehaald, vooropgesteld dat Lans de vergunning naleeft.

 

Artikel delen: