Oplevering gemeentewerf en brandweerkazerne

DALFSEN – Recentelijk is de verbouw, groot onderhoud en verduurzaming van de gemeentewerf en brandweerkazerne aan de Prins Hendrikstraat in Dalfsen opgeleverd. Na de aanbesteding is de opdracht voor de verbouw en het groot onderhoud gegund aan Bouwbedrijf Bongers B.V. Installatiebedrijf Morrenhof-Jansen heeft na de aanbesteding de opdracht voor de installaties gegund gekregen.

 

Archetex B.V. heeft het eerste half jaar van 2017 het complete ontwerp voor de te verbouwen gemeentewerf en brandweerkazerne gemaakt. Daarnaast heeft Archetex in samenwerking met het Kamperman adviseurs uit Groenlo, adviseurs in installatietechniek, bekeken welke duurzame technische installaties geplaatst moeten worden.
Na de grote verbouwing is er een duurzaam gebouw ontstaan met meer stallingsruimte voor voertuigen en machines van de gemeente. Daarnaast is het pand geïsoleerd en is de gevelbekleding en het dak vernieuwd. Binnenin is veruit het meest gebeurd; kantoren, kantine, kleedruimtes en de sanitaire voorzieningen hebben allemaal een nieuwe, meer logische plek in het gebouw gekregen. De nieuwe indeling van het pand biedt genoeg ruimte voor alle medewerkers van de Buitendienst en Stichting Dalfsen Werkt. Het dak is voorzien van ca. 700 zonnepanelen en het pand wordt met een biomassaketel verwarmd.

Bron Archetex B.V.

Artikel delen: