Campinggasten 2018 – deel 1 - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Campinggasten 2018 – deel 1

DALFSEN – Vorig jaar heb ik op een aantal Dalfser campings langkampeerders geïnterviewd. Zij hadden allen een stacaravan en kwamen er gedurende zeer veel jaren.Dit jaar heb ik gekozen voor een bezoek aan kamperende gezinnen met kinderen. Op Vechtdalcamping Het Tolhuis (Dalfsen) heb ik een bezoek gebracht aan de familie Hendriks.

Remco, Leonie en hun kinderen Tara (12 jaar) en Dion (15 jaar) komen al voor het vijfde jaar op deze camping. Zij wonen in Zwolle en hebben op Het Tolhuis een mooie, grote en van alle gemakken voorziene stacaravan.

In 2014 ging het gezin Hendriks op zoek naar een stacaravan in de regio Zwolle. Zij hebben toen veel campings/caravans bekeken in o.a. Giethoorn, Heino, Wanneperveen, Zwartsluis. Uitgangspunt daarbij was: een natuurrijke omgeving, dichtbij een dorp en veel vertier voor de kinderen.

Remco en Leonie hebben toen – ook op advies van zoon/dochter – besloten om een stacaravan op Het Tolhuis te kopen.

Het hebben van een vaste vakantielocatie bevalt het gezin erg goed. Vrijwel alle weekenden en alle vakanties zijn ze op de camping. Tara en Dion hebben veel vrienden en vriendinnen op de camping. Samen doen ze aan veel activiteiten van het recreatieteam mee. Ook zijn ze vaak te vinden in het jeugdhonk, in de “sportarena” of in het zwembad van de camping.

Met de vriendengroep gaan ze vaak naar Dalfsen-dorp voor:

–      activiteiten op het evenemententerrein (bij het gemeentehuis);
–      de Blauwe Bogen Dagen;
–      het strandje bij de jachthaven en zwemmen in de Vecht.

Recreatief fietsen is niet hun favoriete bezigheid en wordt daarom niet veel gedaan. Wandelen doen ze in de bossen van Rechteren, maar dan wel met hond Xavi.

Het mooiste plekje van Dalfsen is voor beiden: het pontje over de Vecht en de uitkijktoren en toch ook de camping, omdat ze daar erg graag zijn en er veel voor hen te doen is.

Na de zomervakantie begint Tara met de opleiding volleybal aan het Centre for Sports & Education in Zwolle; Dion komt dan in de examenklas van de Theoretische Leerweg aan het Carolus Clusius College.

De vakantie van 2019 gaat volgens Tara en Dion natuurlijk naar “hun” camping.

Vader Remco en moeder Leonie zijn het daarmee volledig eens.

Tara en Dion wilden graag samen op de foto en wel naast de auto van hun moeder (met zichtbaar: Lach en Geniet Kindercoaching Zwolle).

Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen:
Foto 1