Vechtdal Landgoederen Loop met kasteel Rechteren als middelpunt

Vechtdal Landgoederen Loop met kasteel Rechteren als middelpunt

DALFSEN – Vechtdal Landgoederen Loop 2018 met kasteel Rechteren als middelpunt.

Op monumentendag en Proef Dalfsen, zaterdag 8 september 2018, organiseert het Team Dalfsen prachtige wandelingen over de landgoederen Rechteren, Hessum, Den Berg en Den Aalshorst. Afstanden 10, 15 en 25 km.

Dit jaar voor het eerst een wandeling van 5 kilometer voor gezinnen met als hoogtepunt het kasteel Rechteren ! Ergens onderweg vertelt Greet Woortmeijer, de verhalenvertelster van Dalfsen, een boeiend verhaal dat met kasteel Rechteren te maken heeft.
De wandelingen voeren over de unieke landgoederen van het Vechtdal aan de zuidkant van Dalfsen. Zo kan op deze Monumentendag niet alleen Dalfsen worden geproefd maar ook de schitterende zuidkant van de Vecht.

Alle wandelingen komen onderweg op het plein van het kasteel Rechteren, daar wordt een foto-expositie in het koetshuis gehouden en wordt een slideschow vertoond over Rechteren met nieuwe interieurbeelden en een expositie over de ontginning van het Veerland in de paardenstallen of koetshuis .
Op het plein van het kasteel zorgt de familie van Rechteren voor koffie met gebak, frisdrank en andere lekkere dingen. Voor één dag is het kasteelplein het terras van de Vechtdal Landgoederen Loop.
De opbrengst van de verkoop op het kasteelplein en het inschrijfgeld van de wandelingen zijn bedoeld voor de strijd tegen de vaak dodelijke ziekte ALS.

Helaas zijn voor deze ziekte nog steeds geen medicijnen. Het Team Dalfsen organiseert sinds 2013 allerlei activiteiten om geld voor dit goede doel bij elkaar te krijgen. Ook doet elk jaar een team mee aan de Tour du ALS: het beklimmen van de Mont Ventoux.
De start van alle wandelingen is in de inschrijftent bij het station van Dalfsen, Stationsweg 4.

Starttijden:
09.00 – 10.00 uur 25 km
09.00 – 22.00 uur 15 km
09.00 – 13.00 uur 10 km
09.00 – 13.00  uur 5 km gezinswandeling.

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per persoon. Kinderen tot en met 15 jaar: gratis !!

Voor meer informatie en inschrijven: www.teamdalfsen.nl

Foto's 2
Vechtdal Landgoederen Loop met kasteel Rechteren als middelpunt - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: