Heerlijk stukje Japans vlees bij Gerard Kempers - Foto: Wim
Foto: Wim

Heerlijk stukje Japans vlees bij Gerard Kempers

RECHTEREN – Ook Gerard Kempers met zijn “Runderen van Rechteren” hield gisteren open dag tijdens Proef Dalfsen. Runderen van het Japanse ras die hij na lang wikken en wegen toch heeft gefokt nadat hij met zijn eigen boerderij is gestopt. Niets moet, maar toch heeft hij de stap genomen door de Wagju koeien te gaan fokken in een maatschap met zijn zoon.

 

Mooie zwartbruine runderen, die hij nu zelf fokt en vooral om het ras zuiver te houden en daarmee een verrassend lekker vlees van over te houden.

Heel veel zorg besteed hij aan de dieren en hij geniet er volop van. Particulier verkoop, maar ook aan restaurants die een speciaal stukje vlees willen hebben.  Vleespakketten van verschillende samenstelling en tijdens de “proef” dag waren de broodjes hemburger niet aan te slepen. Duidelijk is het verschil van een hamburger van een hamburgerketen en die van een vleeskoe uit Rechteren. “Je ziet en proeft het verschil.

 

WvdV

Artikel delen:
Foto's 5
Heerlijk stukje Japans vlees bij Gerard Kempers - Foto: Wim
Foto: Wim
Heerlijk stukje Japans vlees bij Gerard Kempers - Foto: Wim
Foto: Wim
Heerlijk stukje Japans vlees bij Gerard Kempers - Foto: Wim
Foto: Wim
Heerlijk stukje Japans vlees bij Gerard Kempers - Foto: Wim
Foto: Wim