Koersbal: Oudleusen wint in Nieuwleusen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Koersbal: Oudleusen wint in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Dit kan niet, daar geloof ik niets van. Dat was de algehele reactie van het koersbalteam Oudleusen. Vorig jaar nog laatste in Lemelerveld, nu met 8 wedstrijdpunten eerste. Ja, in het begin liep het goed, maar op het laatst niet. Het team van Dalfsen, vorig jaar winnaar, was in de laatste ronde al uitgespeeld en zat met spanning te wachten.

 

Met 7 wedstrijdpunten werden zij tweede, 1 paarwedstrijd meer gewonnen dan het team van Nieuwleusen 2 dat derde werd en vorig jaar nog tweede. Wat een mooi gebouw is dit zég! Dat was heel vaak te horen. Ruim van opzet, veel licht, prima akoestiek en een drukte van belang, mede door de leerlingen van het Agnietencollege en de bibliotheek. Jammer dat de parkeerplaats nog niet klaar was, maar die komt er straks heel mooi en veilig uit te zien voor de schoolkinderen zei een kenner tussen de koersballers. Maar daar waren de koersballers niet voor gekomen. Andere teams uit, o.a. Hoonhorst en Lemelerveld, moesten zich tevreden stellen met 6 tot 4 wedstrijdpunten. Het meetlint voor de bepaling welke bal het dichts bij de jack (klein wit balletje) lag, moest vaak uitsluitsel geven voor de vaststelling van de paarpunten.

 

De organisatie was blij met de medewerking van de beheerder/bedrijfsleider en zijn medewerkers. Wethouder Jan Uitslag toonde belangstelling voor dit mooie spel dat niet alleen voor de ouderen is. Dit gebouw leent zich er voor dat het een samenspel wordt van jong en oud met elkaar. Stefan Keijzer, manager van de Spil, wist niet hoe koersbal gespeeld werd. Hij kreeg een snelcursus. Het was toch niet zo eenvoudig was zijn reactie voordat hij de bekers aan de winnaars overhandigde. Oudleusen mag volgend jaar het toernooi in de Wiekelaar organiseren.

12-9-2018/AS

Artikel delen:
Foto's 2
Koersbal: Oudleusen wint in Nieuwleusen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto