Chronisch ruimtegebrek De Spiegel opgelost dankzij schoolgebouw in Ankum - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Chronisch ruimtegebrek De Spiegel opgelost dankzij schoolgebouw in Ankum

DALFSEN / ANKUM – De buitenspiegel. Zo noemen de leerlingen van de groepen 7 en 8, de leerkrachten en de ouders ‘hun’ school in het buurtschap Ankum.

In het voormalige Carrousel-gebouw aan de Vossersteeg zijn sinds het nieuwe schooljaar circa honderd leerlingen van het hoofdgebouw van De Spiegel ondergebracht, een kleine anderhalve kilometer verderop. De Carrousel stond leeg en dat gegeven bood perspectief voor De Spiegel die gebukt ging onder chronisch ruimtegebrek.

Samen met de leerlingen Noa en Dalene onthulde wethouder Jan Uitslag vrijdagavond het Spiegel-logo op de buitengevel van de 54 jaar oude school en hangt aan de vlaggenmast het vaandel met het schoolmotto ‘Laat maar zien wie je bent’. Die eer kwam de twee dames toe want zij hadden het voor elkaar gekregen om een schommel bij de nieuwe school geplaatst te krijgen. Het tweetal zamelde lege flessen in en met de opbrengst van de lentemarkt en een bijdrage van de school kon er een dubbele houten schommel worden gekocht.

De loonwerkers van Lindeboom en Pekkeriet zorgden voor plaatsing en sindsdien zijn de schommels altijd in gebruik. Het schoolplein stond vrijdagavond mudjevol leerlingen, mama’s, papa’s, opa’s en oma’s en niet te vergeten de leerkrachten en conciërges op wie directeur Max Bakhuis allemaal ontzettend trots is. De afgelopen maanden heeft iedereen – misschien wel de ouders voorop – zich een slag in de rondte gewerkt om de nieuwe school op tijd af te krijgen. Dat is gelukt. Jan Uitslag benadrukte nog maar eens dat hij blij is dat de school weer wordt gebruikt als school, dat er kinderen buiten spelen en dat er weer reuring is in het buurtschap.
Omdat eerdere fusiebesprekingen met De Bonte Stegge op niks waren uitgelopen en er steeds meer kinderen werden aangemeld bij andere scholen, besliste de overkoepelende stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio vorig jaar school De Carrousel te sluiten. Vijftien leerlingen maakten de overstap naar De Spiegel en de rest is geschiedenis.

Video 1
Video: Buitenspiegel
Foto's 3
Chronisch ruimtegebrek De Spiegel opgelost dankzij schoolgebouw in Ankum - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Chronisch ruimtegebrek De Spiegel opgelost dankzij schoolgebouw in Ankum - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: