Poging straatroof in Lemele en meer

Poging straatroof in Lemele en meer

LEMELE – Op woensdag 17 oktober 2018, tussen 16.00 uur en 16.10 uur, vond er een poging straatroof plaats op de Dennenhoekweg te Lemele. Het slachtoffer, een 22 jarige vrouw uit Lemele, werd door een inzittende van een auto, vast gepakt bij haar pols en even later bij haar schoudertas.

Hierdoor ontstond er tussen beiden een schermutseling. Het slachtoffer kon zich gelukkig losrukken en vluchten. De inzittende is in de auto gesprongen en deze reed vervolgens richting de Korteveldsweg.  Door het slachtoffer is aangifte gedaan. Naar aanleiding van deze zaak hebben we een buurtonderzoek ingesteld en inmiddels meerdere getuigen gesproken.

Waarschijnlijk gaat het nu om een donkerkleurige personenauto, mogelijk type Sedan, voorzien van groene of blauwe kentekenplaten. Deze platen zouden vermoedelijk met grijs/zwarte tape aan het voertuig zijn bevestigd. In de auto zaten 2 donker getinte mannen, leeftijden tussen de 25 en 35 jaar, beiden gekleed in witte overhemden.

Naar aanleiding van dit onderzoek, hebben we nog enkele vragen over het soort voertuig en de inzittenden. Mogelijk dat dit voertuig in combinatie met genoemde personen, voor of na dit voorval ergens zijn gesignaleerd.  Wij verzoeken eventuele getuigen contact met ons op te nemen, via het algemene nummer: 0900 – 8844.

VALSE NAAM niet handig.

Van dinsdag- op woensdagnacht controleerden collega’s op de Markt te Ommen inzittende van een verdacht voertuig. Twee konden zich met bewijzen identificeren. De derde gaf aan geen ID bewijs/rijbewijs bij zich te hebben. Hij gaf vervolgens “zijn” naam op. Omdat er aan getwijfeld werd dat hij de juiste naam had opgegeven werd hij meegenomen naar het bureau

 

Daar bleek dat de opgegeven naam nog een boete had openstaan van € 1400,-. Hierop bekende, de 27 jarige man uit Zwolle, gelijk een valse naam te hebben opgegeven. Achteraf had hij zijn echte naam niet opgegeven omdat hij de regels omzeilde die door de rechter waren opgelegd. Nu was hij helemaal het haasje want hij kreeg ook nog een boete voor het opgeven van een valse naam.

Complimenten voor politieman  Jan Voortman uit Ommen die wel telkens met berichten komt.

Foto 1
Artikel delen: