Komende weken in Theater De Stoomfabriek

Komende weken in Theater De Stoomfabriek

DALFSEN – De komende weken staat er wel van alles op het programma in Theater De Stoomfabriek. Hieronder enkele hoogtepunten.

Dromen mag tijdens theaterconcert De Andersons en Han Noten

DALFSEN – Wat hebben Freek de Jonge, Jacques Kloters, Nynke Laverman, Theo Nijland, Maartje van Weegen, Laus Steenbeke en Jan Siebelink met elkaar gemeen? Allemaal stonden ze in de voorstelling Hier Dooft Niets van de Andersons over verwondering en opnieuw beginnen. Donderdag 22 november staan de Andersons in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Ook dan weer met een bijzondere gast. In dit geval burgemeester Han Noten.

Hier Dooft Niets gaat over verwondering. Anna Ågren, Roel Dullaart, gitarist Thomas Bollen en Han Noten nemen het publiek mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost gaan ze de onverschilligheid te lijf. Zelfs de grootste pessimist zal een glimlach niet kunnen onderdrukken, want de Andersons bruisen, verstillen, ontroeren, passioneren en laten je niet meer los. In Hier Dooft Niets gaat het over verwondering. Een begrip dat Anna Ågren en Roel Dullaart opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.

Wat is die avond de rol van Han Noten, ook wel bekend als de ‘oosterling met zachte g’? Hij is bevlogen in alles wat hij doet, of het nu gaat om politiek, cultuur of zijn grote passie koken. Als rasechte Limburger bracht hij de ‘joie de vivre’ naar het oosten, naar Dalfsen. Han Noten vertelt die avond over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.

“Deze ene keer in De Stoomfabriek kan ik doen wat ik wil en zeggen wat ik voel. Eigenlijk een grappige paradox: ik sta op een podium en voor het eerst in acht jaar niet als publiek persoon. Misschien ga ik wel een liedje zingen. Niet dat ik dat kan, maar wat maakt het uit?” De zingende burgemeester: doet hij het wel of doet hij het niet?

Donderdag 22 november dus in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar bij www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen. Theater De Stoomfabriek accepteert de Podium Cadeaukaart en geeft deze zelf ook uit.

Mannenavond in theater met film The Ride, bier en meer

DALFSEN – Vrouwen hebben zo hun vrouwenavonden, maar mannen komen er vaak maar bekaaid vanaf. Welnu, vrijdag 23 november wordt in Theater De Stoomfabriek speciaal voor hen een mannenavond gehouden. Een avond voor de man van nú: met cowboys, paarden én inhoud én emotie én speciale biertjes met bijpassende lekkere hapjes. Leidend voorwerp van de avond is de film The Rider met amateurcast van de 35-jarige Chinees/Amerikaans regisseur Chloé Zhao.

Brady is jonge cowboy, een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel kraakt, maakt een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. Hij woont bij zijn vader en zijn zus en ervaart dat de revalidatie moeizaam verloopt. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.
Wat te denken van die ene fabuleuze scène waarin Brady een echt wild paard temt terwijl de camera vlakbij komt. Je vóelt de spanning tussen mens en dier: dit betreft geen acteurspaard dat op commando van de buiten beeld staande dierentrainer even wat bokt. En Zhao laat het paard gewoon paard, dicht het dier geen spiritueel heilzame kwaliteiten toe. Ook dat is verfrissend aan The Rider.

Brady Jandreau, Cat Clifford en Lane Scott spelen de hoofdrollen in The Rider van Chloé Zhao (Songs My Brother Thaught Me). Het emotionele drama met adembenemende beelden draaide op het Festival de Cannes 2017 in de Quinzaine des réalisateurs en was geselecteerd voor het Toronto International Film Festival 2017.

Vrijdag 23 november dus in Theater De Stoomfabriek: alleen voor mannen! Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Groovy Afro Jazz van het Aly Keïta Trio in De Stoomfabriek

DALFSEN – In het knusse theater aan de Vecht klinkt zondag 2 december de groovy afro jazz van het Aly Keïta Trio. Dan laten Aly Keïta (balafoon, Marcel van Cleef (drums) en Roberto Badoglio (bas) het publiek genieten van opzwepende arrangementen met funky ritmes, een vleugje jazz en flarden traditionele West Afrikaanse muziek, Kortom, Afro-pop in optima forma. Aanvang: 15.00 uur.

De in Berlijn woonachtige Aly Keïta groeide op in een muzikantenfamilie uit Abidjan aan de Ivoorkust. Zijn voorouders daarentegen komen uit het zuiden van Mali. Wereldwijd geldt Keïta als een master op de balafoon, een West Afrikaans slagwerkinstrument dat enigszins vergelijkbaar is met de marimba.

De manier waarop Aly zijn instrument bespeelt is spectaculair, bijna magisch, De stokken in zijn handen lijken te dansen op de houten toetsen van het instrument.

Aly Keïta speelde met de groten der aarde, waaronder Joe Zawinul, Amadou & Mariam, Pharoah Sanders en Rhoda Scott. In zijn woonplaats Berlijn ontmoette hij drummer Marcel van Cleef en de Italiaanse bas-speler Roberto Badoglio en de rest is geschiedenis. Overigens is van Van Cleef ook één van de leden van het drumduo Wolfkamp & Van Cleef waarvan ook de bekende Dalfser drummer Jan Wolfkamp deel uitmaakt.

Dit spectaculaire optreden meemaken? Dat kan zondag 2 december. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Artikel delen:
Foto's 3
Komende weken in Theater De Stoomfabriek
Komende weken in Theater De Stoomfabriek