Oproep aan de ouders of wie dan ook

NIEUWLEUSEN – Sinds de zomervakantie worden we van school de Zaaier in Nieuwleusen, geconfronteerd met een structureel tekort aan vervangende leerkrachten in geval van ziekte of andere soorten van verlof.

Uitzendbureau Slim, waar we bij zijn aangesloten wanneer we vervanging nodig hebben, kan momenteel geen leerkrachten leveren. Gewoon omdat er momenteel te weinig invallers zijn. Er zijn jaren geweest dat leerkrachten moeilijk een baan konden vinden, nu is het omgekeerde het geval.

Wellicht weet u iemand met een Pabo opleiding of heeft u zelf een Pabo-opleiding gevolgd. Pabo-gediplomeerden die langdurig niet voor de klas hebben gestaan zijn wel bevoegd en wij willen ze helpen de stap te maken om opnieuw binnen het onderwijs te komen werken. Hierbij dus een oproep aan alle ouders om mee te denken en mee te zoeken naar gediplomeerde Pabo-ers die overwegen terug te keren naar het onderwijs. Dit is ons aller belang. We willen niet steeds kinderen naar huis moeten sturen in geval van ziekte van een leerkracht. Lukt het niet linksom, dan maar rechtsom. Samen zijn we creatief; we hebben hierbij wel uw hulp nodig!

Artikel delen: