De trots van Dalfsen: Maarten Pouwels

De trots van Dalfsen: Maarten Pouwels

DALFSEN – DEVENTER – Het gaat Go Ahead Eagles voor de wind dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Waar de resultaten vorig jaar tegenvielen, staat de club op moment van schrijven eerste en zijn de kansen op promotie dus talrijk. Een van de grote revelaties bij het team uit Deventer is Maarten Pouwels, voetballer met zijn roots in Dalfsen.

Zeggen dat het dankzij Maarten Pouwels is dat Go Ahead Eagles momenteel eerste in de Keuken Kampioen Divisie zou wat overdreven zijn. Maar er is geen woord aan gelogen als je stelt dat Pauwels als een komeet is gekomen en zichzelf absoluut een van de revelaties van het seizoen mag noemen.

De nog prille voetbalcarrière van Pouwels leest dan ook als een jongensboek. In augustus maakte de Dalfsenaar zijn debuut in het betaald voetbal, in een wedstrijd tegen Jong Utrecht. Bij een stand van 3-0 kwam de blonde spits binnen de lijnen en vijf minuten later scoorde Pouwels, uit zijn eerste balcontact. Eén wedstrijd, één balcontact en gelijk een goal. Mooier kon het niet beginnen.

Nog specialer was dat Pouwels een jaar eerder nog “gewoon” uitkwam voor SV Dalfsen. Na proeftrainingen bij Go Ahead Eagles (en bij FC Twente in een eerder stadium) tekende de Dalfsenaar pas dit jaar zijn eerste contract. Bij SV Dalfsen was Pouwels al een steunpilaar, maar de stap naar Go Ahead is toch geen kleine. Maar wat Pouwels betreft, geen last van plankenkoorts dus, kijkend naar zijn debuut. En daarnaast, het talent zat in de familie.

De opa van Maarten Pouwels, Gerrit Borghuis, was namelijk basisspeler in de eerste Eredivisiewedstrijd die Go Ahead Eagles speelde, op 15 september 1963. Pouwels is ook niet de eerste Dalfsenaar die de voorhoede van Go Ahead Eagles bemant. Over wie we het hier hebben, hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen, maar voor de jongere generaties: René Eijkelkamp is een geboren en getogen Dalfsenaar, die in 1981 debuteerde voor Go Ahead Eagles en later speelde voor onder anderen PSV, Schalke 04 en het Nederlands Elftal.

Na Eijkelkamp heeft Dalfsen dus weer een nieuwe trots in het betaald voetbal. Eentje die al menig voetbalhart op de Adelaarshorst heeft veroverd. Want zoals gezegd gaat het niet alleen bij Pouwels zelf maar ook bij Kowet voor de wind.

Bron: Wikipedia

Het goede seizoen van Go Ahead is merkbaar op allerlei manieren. Het stadion zit weer vol, er wordt smachtend uitgekeken naar de Eredivisie en ook sport weddenschappen tonen aan dat Go Ahead op volle toeren draait. De odds, oftewel de kansenverhoudingen, tonen aan dat Go Ahead, met name als ze thuis spelen, zekerheid biedt op een overwinning. Maar toch kan je ermee winnen: meestal liggen de odds voor een thuisduel tussen de 1.50 en 2, terwijl afhankelijk van de tegenstander voor uitduels de odds rond de 2 en 2.5 liggen.

En zelfs als de odds niet in jouw voordeel zijn, is er altijd nog Maarten Pouwels. Tegen MVV schoot hij tegen de verwachtingen in Go Ahead Eagles naar de overwinning – op dat moment de derde op rij. Maarten Pouwels maakt ons weer trots – en het seizoen is nog niet eens op de helft.

Bron hoofdfoto: Wikimedia Commons

Artikel delen: