Belangrijke overwinning S.V. Nieuwleusen - Foto: eigen geleverde foto

Belangrijke overwinning S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op de eerste zaterdag in december behaalde S.V. Nieuwleusen een belangrijke overwinning in de 3e klasse D. Noord. Thuis op het eigen prachtige sportpark ’t Klaverblad werd er met 2-0 gewonnen van Hardenberg ’85. Tom Vasse scoorde in de eerste helft en Wouter Tabbers maakte in de tweede helft de verdiende 2-0.

Hierdoor blijft de ploeg van hoofdtrainer David Leeuw aansluiting houden met de bovenste plaatsen.

S.V. Nieuwleusen begon de wedstrijd te afwachtend, wat dit seizoen wel vaker het geval is. De spelers wisten elkaar niet te vinden of de ballen werden simpel ingeleverd bij de tegenstander. Hardenberg’85 was op dat moment de bovenliggende partij, kreeg veel corners en een paar aardige kansen. Gelukkig misten hun spitsen de koelbloedigheid of stond doelman Tim Hoogenkamp op de juiste plaats.

Na een half uur pakte S.V. Nieuwleusen de zaken beter op. De gedreven Tom Vasse dribbelde het strafschopgebied van Hardenberg ’85 in, kaatste met spits Bas Evenboer en ronde zijn eigen aanval af met een strak schot in de verste hoek. Met deze 1-0 gingen beide teams aan de thee.

Na de rust een beter S.V. Nieuwleusen. De tegenstander werd onder druk gezet en er kwamen meer kansen. Wanneer Hardenberg ‘85 er een keer door kwam was er altijd nog gelegenheids laatste man Saake Malestein die met zijn snelheid redding bracht. De wedstrijd kabbelde rustig verder, tot de 62ste minuut toen rechtsback Robin Hoogenkamp het op zijn heupen kreeg. Vanaf eigen helft stoomde hij met de bal aan de voet naar voren. Hij omspeelde enkele tegenstanders, bracht de bal vanaf de achterlijn keurig voor het doel zodat Wouter Tabbers bij de eerste paal het oranje-zwarte net kon laten bollen. De verdiende 2-0 ontstond net als in de eerste helft weer uit een prachtige aanval.

Hierna gooide S.V. Nieuwleusen de schroom van zich af. Invaller Thomas Huzen bracht nieuw élan op het middenveld en ook de jeugdige aanvaller Mathijs v.d. Beld liet een goede indruk achter. Thomas Huzen had de drie nul nog op zijn schoen, maar in plaats van zelf, in kansrijke positie, af te ronden gaf hij de bal voor. Ook verdediger Sander Lefers maakte zijn debuut. Scheidsrechter Maneschijn uit Daarlerveen floot voor het eindsignaal en de supporters zochten in grote getale het warme clubhuis op.

Volgende week speelt S.V. Nieuwleusen in en tegen Bant. Supporters kunnen met de bus mee die om 12.30 uur vertrekt.

De pupillen van de week waren Wessel Westerman en Tomas Hoekman beide spelers van JO 13-1.

Opstelling S.V. Nieuwleusen;

Doel:                     Tim Hoogenkamp

Verdediging:            Stan Scholten, Roy Bollemaat, Saake Malestein, Robin                                         Hoogenkamp (81e min. Sander Lefers)

Middenveld:             Reinier Meijerink (65e min. Thomas Huzen), Mark de Weerd(C), Ruben Brinkman

Voor:                     Tom Vasse, Bas Evenboer (75e min. Mathijs v.d. Beld),Wouter Tabbers.

Scoreverloop:          30e min. Tom Vasse          1-0

62e min. Wouter Tabbers    2-0