Miny en Jan Marsman inzet levert €1309,16 op voor het nationaal MS-fonds - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Miny en Jan Marsman inzet levert €1309,16 op voor het nationaal MS-fonds

DALFSEN – Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.
In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS. Hier komen jaarlijks zo’n 800 mensen bij. Ook in ons dorp zijn veel MS-patiënten die dagelijks worstelen met deze auto-immuunziekte waar tot op heden geen genezing voor mogelijk is. Daarom is onderzoek naar deze ziekte hard nodig, uw gift is dan ook van harte welkom. https://www.nationaalmsfonds.nl/

Bij Jumbo Kamphuis heeft in november de emballage box gestaan waar de emballagebonnen gedoneerd konden worden voor het nationaal MS-fonds. De opbrengst is dit jaar bijna een verdubbeling van vorig jaar en heeft dit jaar €685, 35 opgebracht een geweldig resultaat dus!

Daarnaast is er een wekelijkse Bingo in november, t.b.v. MS-fonds op de woensdag bij Hervormd Centrum Ommen die €424,70 opbracht. En de Bingo op de maandagavond bij Mansier in Oudleusen heeft in november €199,11 opgebracht wat betekend dat er in totaal €1.309,16 wordt overgemaakt naar het nationaal MS-fonds.

Namens Miny en Jan Marsman hartelijk dank voor uw bijdrage.

Artikel delen:
Foto's 2
Miny en Jan Marsman inzet levert €1309,16 op voor het nationaal MS-fonds - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma