Klassieke muziek en improvisatietheater in Theater De Stoomfabriek

Klassieke muziek en improvisatietheater in Theater De Stoomfabriek

Dalfsen – Take Five on Tour. Dat is de titel van het programma van de De Bezetting, het ensemble van de Amersfoortse celliste Anne Meike Burgel dat al al ruim tien jaar door binnen- en buitenland tourt. Zondag 9 december laten de vijf strijkers en vijf blazers in Theater De Stoomfabriek horen dat ze van alle bezettingen thuis zijn. De programmering is bruisend en spannend met ruimte voor grote, kleine, bekende en minder bekende werken. Aanvang: 15.00 uur.

Er wordt geopend met het Hoornkwintet uit 1927 van de Britse componist/hoornist York Bowen. Daarin is de hoofdrol weggelegd voor hoornist Jenneke de Jonge die haar jeugd doorbracht in Dalfsen waar zij trompet speelde bij de fanfare. Toentertijd vond ze de hoorn maar een ‘tuttig blingbling instrument’. Hoe anders kan het lopen. Inmiddels speelt zij al jarenlang op een ongelakte Franse hoorn.

Caroline Wagner (viool), Melanie Broers (viool), León van den Berg (altviool), Anne Meike Burgel, Nienke Kosters (contrabas), Imre Rolleman (fluit), Alexander van Eerdewijk (hobo), Bas van der Sterren (klarinet), Jenneke de Jonge (hoorn) en Annet Karsten (fagot) hebben een programma samengesteld dat zowel Britse-, Amerikaanse als Europese invloeden kent. Brahms komt voorbij, maar ook Summer Music uit 1955 van Samuel Barber. Niet zonder reden omdat Barber daarmee laat zien dat zijn muziek voor blazers verrassend en luisterrijk is en feitelijk net zo toonaangevend als zijn Adagio for Strings. Het bleef overigens bij dit ene stuk.

De bekende Hongaarse dansen van Johannes Brahms vormen het sluitstuk. Hoboïst Alexander van Eerdewijk maakte een speciale bewerking voor de voltallige bezetting van de compositie die oorspronkelijk werd geschreven voor vierhandig piano.

Zondag 9 december dus in Theater De Stoomfabriek. Kaarten kosten 19,50 euro (inclusief een drankje) en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

IMPROVISATIECABARET – Een magische kerst. Ja, de rode draad van de voorstelling van cabaretgroep Op Sterk Water is weliswaar kerst, maar in de praktijk gaat het letterlijk alle kanten op. De show met sketches en muziek ontstaat namelijk op aanwijzingen van het publiek en is elke keer volledig nieuw en origineel en altijd hilarisch. Improcabaret heet deze tak van sport. Dinsdag 11 december in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.30 uur.
Op Sterk Water bestaat uit cabaretiers, acteurs, muzikanten en theatermakers die improvisatietheater tot kunst hebben verheven. Met een interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes en virtuoze improvisatie bereiden de heren een magische kerstvoorstelling die alle kerstdagen definitief zal doen verbleken.

Wie Op Sterk Water kent komt gewoon en tegen de onwetenden willen we graag zeggen: stel je open voor een magische theaterbelevenis en bestel een kaartje. Lachen verzekerd.

Dinsdag 11 december dus in Theater De Stoomfabriek. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Artikel delen:
Foto's 2
Klassieke muziek en improvisatietheater in Theater De Stoomfabriek