Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 49 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 49

DALFSEN – De Trefkoele 2 speelde dinsdagavond een uitwedstrijd in Steenwijk tegen Steenwijk 4. In de openingspartij had Rein Smit aan Klaas Kolk een gelijkwaardige tegenstander. Vooral wat het aantal gemiste caramboles per beurt betrof. Smit begon goed, stond zelfs boven zijn eigen gemiddelde te spelen, maar gedurende de partij miste hij steeds meer ballen.

Maar hetzelfde gebeurde bij Kolk. En zo werd het een lange partij. Pas na 42 beurten had Smit als eerste zijn 49 te maken caramboles op het scorebord staan. In de nastoot miste Kolk en hij bleef steken op 27 van de 37 die hij moest maken. Wel 12 wedstrijdpunten voor Smit maar het was niet zijn beste partij van dit seizoen. Kolk moest genoegen nemen met 7 wedstrijdpunten. Op het andere biljart was Jan Lindeboom juist heel goed bezig tegen Joop Belder. Lindeboom had maar 17 beurten nodig voor de 49 die hij moest maken en dat deed hij met een fraai moyenne van 2.882. Belder kwam helemaal niet op stoot.

Hij moest genoegen nemen met 18 gemaakte caramboles van de 35 die hij moet maken en dat leverde hem niet meer dan 5 wedstrijdpunten op. In de afsluitende derde partij maakte Albert Holsappel de winst voor zijn team compleet. Hij won overtuigend van Bob Haanstra in 22 beurten en met een goed gemiddelde van 2.045 en daar was hij blij mee. En uiteraard ook 12 wedstrijdpunten. Haanstra was net als zijn teamgenoot Belder helemaal niet op stoot. Hij maakte maar 15 van de 35 caramboles die hij moet maken en kreeg daarvoor slechts 4 wedstrijdpunten. Uitslag: 16 – 36 voor De Trefkoele 2.

 

Het eerste team ging op bezoek bij Z.B.C. 3 in Zwolle. De eerste man van Z.B.C. 3 Pieter Augustijn moest 150 caramboles maken tegenover Harry Onderdijk die goed is voor 70 caramboles per partij. Je moet dan denken aan moyennes van 5.00 voor Augustijn en 2.33 voor Onderdijk. Maar de heren sloten af met moyennes van 7.411 en 4.117. Een hoog staande wedstrijd dus. Na 17 beurten was Onderdijk de trotse winnaar met een hoogste serie van 16. Augustijn, die zelfs een mooie serie van 29 liet noteren, kwam 24 van de 150 te maken caramboles tekort en werd beloond met 8 wedstrijdpunten. In de volgende partij trof Evert Hulleman het niet met zijn tegenstander Lex Honigh. Want ook Honigh was prima op stoot. Na 22 beurten pakte hij nu de 12 te verdienen wedstrijdpunten voor zijn team. Hij won met een gemiddelde van 3.409 en hij maakte een hoogste serie van 15.

 

Hulleman moest het doen met 39 gemaakte caramboles en dat waren er 31 te weinig. Zijn moyenne was 1.772 en zijn hoogste serie bedroeg 8. Al met al niet meer dan 5 wedstrijdpunten. In de derde en laatste partij moest Evert Jan Hulleman het opnemen tegen Bob Brinkers. Beide heren waren ook goed in vorm en dat resulteerde na 22 beurten in een mooie overwinning voor Holsappel. Hij sloot af met een mooi moyenne van 2.727 en zijn hoogste serie was 7. Brinkers kwam maar 5 van de 55 die hij moest maken tekort en hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Bij elkaar opgeteld kwam het neer op een gelijkspel: 29 – 29 wedstrijdpunten.

 

Het derde team reisde af naar Uffelte om het daar op te nemen tegen U.B.C. 2016 1. Hoewel Eric Analbers 31 caramboles minder moest maken dan zijn tegenstander Henk Hendriks, was daar in het spel van Analbers weinig te merken. In een zeer stabiele gespeelde partij was hij het die als eerste zijn te maken caramboles bij elkaar had. Dat deed hij in 22 beurten met een goed gemiddelde van 1.560 en in de 15e beurt maakte hij een mooie serie van 8. En hij kreeg uiteraard de 12 te verdienen wedstrijdpunten voor zijn team. Zijn tegenstander Henk Hendriks bleef steken op 58 van de 70 die hij moest maken en kreeg daarvoor 8 wedstrijdpunten.

Tweede man Gerard Bijvang trof Paul Hendriks als tegenstander. Paul Hendriks moet 55 caramboles maken en Bijvang 39. Het was Paul Hendriks die beter op stoot was deze avond. Met een paar mooie series 11 en 9 was hij te sterk voor Bijvang. Hendriks won na 32 beurten met een gemiddelde van 1.718 en Bijvang kwam niet verder dan 28 gemaakte caramboles. Zijn moyenne was 0.875 en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. In de slotpartij waren het Henk Krol (37) en zijn tegenstander Roel Schenkel (53) die er een mooie en spannende partij van maakten. Krol leek heel lang uitzicht op de winst te hebben. In de 27e beurt stond het nog 31 voor Krol en 38 voor Schenkel. In de drie volgende beurten was het Krol die als eerste zijn 37e en laatste carambole liet noteren. Maar Schenkel maakte achtereenvolgens een serie van 9, eentje van 5 en in de nastoot zijn laatste en 53e carambole. Dus een gelijkspel en 11 wedstrijdpunten voor beiden. Het gemiddelde van Krol was 1.233 en zijn hoogste serie was 9. Uitslag 31 – 30 voor U.B.C. 2016 1

HHH

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1