Top 2000-avond in kulturhus De Spil

NIEUWLEUSEN – Ook in Nieuwleusen wordt aandacht besteed aan de Top-2000, die eind dit jaar op de landelijke radio en tv wordt uitgezonden. Kulturhus De Spil, Vechtdal FM en het Grammofoonmuseum hebben de handen ineen geslagen om deze avond te organiseren.

 

Op donderdag 27 december staat het grand-café van De Spil helemaal in het teken van de Top 2000. Programmamaker Erik van den Berg van Vechtdal FM draait tussen 19.00 en 22.00 uur een selectie van nummers uit de Top 2000 van 2018, zoals deze door NPO Radio 2 is samengesteld aan de hand van het stemgedrag van de Nederlandse bevolking. De televisie-uitzending van die avond rond de Top 2000 wordt naadloos geïntegreerd in het programma; deze uitzending van ongeveer een half uur wordt getoond om een groot beeldscherm in het café.

Vechtdal FM verzorgt een rechtstreekse uitzending van de avond, die dus ook op de radio te beluisteren is. Hans van Dongen van muziekschool MEC (onder meer gehuisvest in De Spil) speelt enkele nummers uit de lijst ‘live’ op piano en gitaar. Hans Keesmaat van het Grammofoonmuseum presenteert een Top 2000-quiz.

Deze Top 2000-avond moet een opstapje worden naar een groter, meerdaags evenement dat in de laatste week van 2019 moet gaan plaatsvinden. Bij gebleken belangstelling kan het dan uitgroeien tot een jaarlijks evenement. “Als kulturhus vinden we het van groot belang dat we de ruimte geven aan initiatieven uit de lokale bevolking”, vertelt Stefan Keijzer, manager van De Spil. “We hadden zelf het idee om in de laatste dagen van het jaar iets met de Top 2000 te doen. Dat idee is opgepikt door Het Grammofoonmuseum en Vechtdal FM.”

Het idee werd eind november geboren. Vanwege de korte voorbereidingstijd is besloten het dit jaar kleinschalig van opzet te houden en het volgend jaar uit te bouwen tot iets groters. Gedacht wordt aan meerdere avonden en meerdere teams van disc-jockeys, alsmede een avond waarop uitsluitend Top 2000-muziek van vinyl gedraaid gaat worden.

Artikel delen: