Kerstwandeling Omheining in het teken van Het Reelaer

Kerstwandeling Omheining in het teken van Het Reelaer

HEINO –  2e Kerstdag traditioneel wandeling van de heemkundige vereniging Omheining. Ben je dat eten en drinken tijdens de Kerst een beetje zat en heb je zin om te bewegen, dan is de kerstwandeling van de heemkundige vereniging Omheining een prima optie.

Vorig jaar startte deze wandeling Dalfsen onder het motto wandeling bij de buren, toen deden er gruwelijk veel mensen mee.

Wie weet, met een beetje hulp van Dalfsennet kan het morgen wederom wel weer geslaagd worden. Doe gewoon mee, voor de prijs hoeft je het niet te laten.

Deze mooie traditie op tweede kerstdag wordt al weer voor de 37ste keer georganiseerd. De routemakers hebben ditmaal gekozen voor een mooie route die in het teken staat van landgoed Het Reelaer. De wandelaars kunnen kiezen tussen een korte (7,5 kilometer) en een lange (12,5 kilometer) route.

De start is tussen 12.00 en 14.00 uur bij verenigingsgebouw De Maelderieje aan de Canadastraat 6 in Heino en de koffiepauze is gepland bij de familie Heuven aan de Hogebroeksweg 33. De kosten bedragen 3 euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar betalen 1 euro. Het bedrag is inclusief koffie, thee of chocolademelk op de pauzelocatie.

De routes zijn bewegwijzerd en bij de start ontvang je een handzaam routeboekje met foto’s en beschrijvingen van heemkundige wetenswaardigheden. Goed schoeisel is noodzakelijk omdat de wandeling voor een groot deel over onverharde wegen, smalle bospaden en door wei- en bouwland gaat. Honden, mits aangelijnd, zijn tijdens deze wandeltocht toegestaan.

Meer informatie is te verkrijgen via 0572 395 243 of 06 2365 5865.

Artikel delen:
Foto 1