Stichting Vrienden Oosteuropa dankt de mensen die onze actie gesteund hebben

Stichting Vrienden Oosteuropa dankt de mensen die onze actie gesteund hebben

DALFSEN – Het was een groot succes, de 400 kilo appels en 600 kilo bloem voor de appelflappen en oliebollen, die wij met onze vrijwilligers hebben geschild en gesneden en gebakken, dit stelt ons in staat om met het renoveren van het bejaardentehuis in Badeni in Roemenië te beginnen.

Ook zijn wij nu in staat om verder te gaan met het helpen van zieke kinderen in diverse dorpen wat wij ook al vele jaren doen. Het verzorgen van medicijnen, speciale apparatuur en het bijbetalen van operaties wat jammer genoeg nog steeds nodig is. Ook de zigeuner kinderen vergeten wij niet.

Al vele jaren bakken wij en onze vrijwilligers oliebollen en appelflappen voor onze stichting en de productie word ieder jaar groter. Dit stelt ons in staat om al deze mooie dingen te doen in Roemenië, wat wij volgend jaar al 30 jaar doen.

Ook organiseren wij om de 2 jaar een concert met het Overijssels Byzantijns Mannen koor, ook dit jaar weer in december. Met dit koor hebben wij een goede band, door onze vele contacten in Roemenië heeft het koor ook al in Roemenië gezongen in diverse kerken waaronder de basiliek van de katholieke kerk in Oradea tijdens het Paasfeest.

Onze contacten in Roemenië zijn Dominees, priesters, orthodoxe priesters, voorgangers van pinkster gemeentes, doctoren en een bisschop . Dit zijn de oren en ogen voor onze stichting. Waar mogelijk is gaan wij helpen. Foto Overijssels Byzantijns Mannenkoor, Hardy Klink fotografie.

Stichting Vrienden Oosteuropa, Banknr: NL02RBRB0850518792

Foto's 2
Stichting Vrienden Oosteuropa dankt de mensen die onze actie gesteund hebben
Artikel delen: