Inschrijving GymXtra 2019 geopend - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Inschrijving GymXtra 2019 geopend

DALFSEN – Omdat de motorische en sociale ontwikkeling niet bij ieder kind gelijk verloopt, is het lesprogramma GymXtra ontwikkeld. Tijdens de lessen wordt er spelenderwijs gewerkt aan onder andere motorische en sociale vaardigheden, een gezonde(re) leefstijl. U kunt uw kind hier weer voor aanmelden.

Dinsdag 8 januari gaat de eerste les in Nieuwleusen weer van start en op donderdag 10 januari in Dalfsen.

Onder deskundige begeleiding van meerdere lesgevers gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag. Het doel is dat kinderen makkelijker de aansluiting vinden bij bijvoorbeeld leeftijdsgenoten tijdens het buitenspelen, de gymles op school en op de sportvereniging.

In de gymlessen en gesprekken vooraf zitten de motorische en sociale vaardigheden, leefstijl en zelfvertrouwen verwerkt. Denk daarbij aan het leren kennen van je eigen lichaam (o.a. verminderen van angst voor bewegen), omgang met andere kinderen (bijv. grenzen leren stellen) of conditionele aspecten (o.a. overgewicht tegengaan).
Per deelnemer word in samenspraak met ouders een plan opgesteld om motorische of sociale vaardigheden te verbeteren. GymXtra is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar.

Prijs en locatie
Deelname kost € 32,50 (januari – mei 2019: 15 lessen). De lessen worden wekelijks gegeven in zowel Dalfsen als Nieuwleusen. In Nieuwleusen is het op dinsdag van 16.00-16.45 uur in De Spil. In Dalfsen worden de lessen gegeven op donderdag van 16.00-16.45 uur in de Trefkoele+.

Aanmelden en vragen
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar één van de buurtsportcoaches via buurtsportcoaches@dalfsen.nl. Vermeld in uw aanvraag de naam van het kind, de leeftijd en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Voordat de aanmelding definitief is, vindt er een intakegesprek plaats.

Voor vragen of meer informatie kan contact opgenomen worden met de buurtsportcoaches via telefoonnummer 06 – 30 02 21 61 of via het bovenstaande e-mailadres.

Artikel delen:
Foto 1