Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 2 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 2

DALFSEN – De tweede helft van de competitie is deze week weer van start gegaan. De rode en witte ballen rollen ook binnen het district Zwolle en omstreken weer over de groene lakens. Voor het eerste team stond er maandagavond de thuiswedstrijd tegen Reijersdam 2 uit Kampen op het programma.

Harry Onderdijk kwam goed uit de startblokken. Het werd trouwens wel een spannende wedstrijd. Tot de 25e beurt was het tegenstander Gerrit van Vlijmen die leek te gaan winnen. Hij stond op 50 van de 55 caramboles die hij moest maken terwijl Onderdijk nog maar 51, van de 70 die hij moet maken, op het scorebord had staan. Maar met een fraaie serie van 13 werd de achterstand weggewerkt en in de laatste en 30e beurt maakte Onderdijk zijn 70e carambole en pakte daarmee de eerste 12 te verdienen winstpunten voor zijn team. Zijn moyenne bedroeg 2.333 en zijn hoogste serie was 14. Van Vlijmen kwam er maar twee tekort en werd beloond met 9 wedstrijdpunten.

Evert Hulleman had meer moeite om op stoot te komen. Zijn tegenstandster Naomi Struijk had na 14 beurten 24 caramboles gemaakt en Hulleman stond nog maar op 25 caramboles terwijl hij er 15 meer moest maken dan Struijk. Maar Struijk bleef daarna regelmatig scoren en zij was het die in de 28e beurt haar laatste en 55e carambole liet aantekenen. In de nabeurt miste Hulleman. Daarvoor had hij nog wel twee goede series van 7 en 9 maar hij kwam toch 15 caramboles tekort. Hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 1.964. In de slotpartij zorgde Evert Jan Holsappel er voor dat de winst in Dalfsen bleef. Want na 29 beurten stond de teller op 60 gemaakte caramboles. Zijn gemiddelde was 2.068 en zijn hoogste serie: 9. Zijn tegenstander Sander Verbeek had de oliebollen kennelijk nog niet goed verwerkt. Van de 55 caramboles die hij moest maken kwam hij niet verder dan 40 en daarvoor kreeg hij 7 wedstrijdpunten. Uitslag: 31 – 28 voor De Trefkoele 1.

 

Het tweede team ontving de biljarters van H.B.C. 3 uit Hoogeveen. Wim Flierman nam het in de openingspartij op tegen Klaas Middel. Flierman moet 60 en Middel 55 caramboles maken. Tot de 11e beurt ging de partij aardig gelijk op. Maar in de 13e beurt maakte Middel een mooie serie van 10. Flierman antwoordde nog wel met een serie van 6 maar kon toch niet verhinderen dat het Middel was die na 29 beurten als winnaar uit de bus kwam. Flierman kwam 11 van de 60 te maken caramboles tekort. Zijn moyenne was 1.689 en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Op het andere biljart was het Rein Smit die Kees van Bruggen als tegenstander had. Afgezien van een serie van 9 in zijn 10e beurt was het van Bruggen die teveel ballen miste. Van de 39 die hij moest maken kwam hij niet verder dan 22 en daarvoor kreeg hij niet meer dan  5 wedstrijdpunten. Smit maakte geen hoge series maar bleef de hele partij wel regelmatig scoren.

Slechts twee keer een serie van 7 maar na 21 beurten had hij zijn 49 te maken caramboles op het scorebord staan. Zijn moyenne was 2.333. Aan de laatste partij tussen Jan Lindeboom en Gerben van der Kooi leek maar geen einde te komen. Beiden gaven elkaar nagenoeg geen mogelijkheid voor een redelijke aanvangsstoot. En dan is het steeds weer zoeken naar een oplossing en ook een beetje geluk hebben om te kunnen scoren. Voor de toeschouwer was het een spannende partij. Pas na 34 beurten werd duidelijk dat van der Kooi de gelukkigste was. Lindeboom miste, liet een aanvangspositie liggen en van der Kooi maakte daar dankbaar gebruik van. Met een serie van 4 kwam hij op zijn 39 te maken caramboles. Lindeboom had drie keer de mogelijkheid om zijn laatste en 47e carambole te maken, maar het lukte net niet. Wel kreeg hij 9 verdiende wedstrijdpunten. Uitslag: een gelijkspel van 29-29.

 

De Trefkoele 3 ontving woensdagavond De Poedel 1 uit Meppel. In de openingspartij bleek tegenstander Marco Jonas te sterk voor eerste man Henk Krol. Na 31 beurten had Jonas zijn 43 te maken caramboles op het scorebord staan. Krol, die 39 moet maken, kwam 8 tekort. Hij speelde met een moyenne van 1.000 en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Jonas zijn gemiddelde was 1.387. In de tweede partij speelde Eric Analbers tegen een sterk spelende Berry Bergman. Beiden goed voor 39 te maken caramboles maar na 23 beurten was het Bergman die als eerste zijn 39 bij elkaar had. Dat deed hij met een gemiddelde van 1.695. Analbers kwam 7 caramboles tekort en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 1.391. Maar in de slotpartij redde Roelof Bergman de eer van het team door in 26 beurten te winnen van Henk de Boer. Bergman won met een moyenne van 1.423. de Boer miste teveel en kwam niet verder dan 21 van de 35 caramboles die hij moest maken. Hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Uitslag 27 – 30 voor De Poedel 1

 

Het vierde team tenslotte speelde uit tegen ’t Akkertien 2 in Vollenhove. De eerste partij verliep bijzonder spannend. Gerard Verhaar pakte na 31 beurten de eerste 12 te verdienen wedstrijdpunten door nipt te winnen van Tijmen van Dijk. Verhaar speelde met een gemiddelde van 1.258 en van Dijk miste maar één carambole van de 37 die hij moest maken en dus kreeg hij 9 wedstrijdpunten. De tweede partij was een kopie van de eerste. Ook hier was de spanning te snijden. Ineke Kragt had na 35 beurten als eerste haar 35 te maken caramboles bij elkaar. Met een moyenne van 1.000 pakte zij, net als Verhaar, ook 12 wedstrijdpunten. Haar tegenstander Alwin Rietberg kwam slechts twee caramboles tekort van de 35 die hij moest maken. Ook hij kreeg 9 wedstrijdpunten. In de slotpartij kon Henk Dijk de winst niet pakken. Hij verloor in 29 beurten van Dick Spans die 27 caramboles moest maken. Dijk speelde niet zijn beste partij. Hij miste 8 van de 31 die hij moest maken en daarvoor kreeg hij toch nog 7 wedstrijdpunten. En dat was precies genoeg voor de winst van zijn team. Zijn gemiddelde was 0.793. Uitslag 30 – 31 voor De Trefkoele 4.

Artikel delen:
Foto 1