Aanleg glasvezel en stofzuigen

Aanleg glasvezel en stofzuigen

DALFSEN –  In het gebied achter het station is men druk bezig de laatste hand te leggen met het glasvezel. De mantelkabel ligt er al een poosje in. Eind december is de glasvezel er in geblazen en op dit moment zijn met verschillende zzp’ers en aannemersbedrijven o.a. uit het Drentse Emmen bezig de laatste hand te leggen voor de aansluiting.

Zo ook de Twentse zzp-er P. Fuhren ICT uit Haarle. Hij heeft hier al  zelfstandige een mooie klus aan. Maar het vakmanschap straalt er af. Wat hem opviel is dat de Dalfsenaren zo ontzettend aardig zijn. Dat is natuurlijk goed om de horen, daar mag Dalfsen dan wel weer trots op zijn. Hij kwam met een grote boormachine naar binnen met een gigantische lange boor van wel bij 50 cm lang. En in een vloek en een zucht is hij aan de andere kant van de muur, daar waar hij een stuk straat en het zand uitgehaald heeft. Precies op de plek waar hij moest zijn. Vandaar uit wordt de kabel naar binnen gebracht

Eerst de kabel schoon vegen, anders heb je binnen alles vol zand en vervolgens gaat de kabel door de muur. Later komt ook het dunne glasvezeltje er door. Binnen wordt een kasje opgehangen en de dunne draadjes als het ware gelast, een heel precies werkje. Alles is nu zo goed als klaar om later echt aangesloten te worden. Zijn klus zit er eigenlijk al op, maar hij pakt ook nog even de stofzuiger om de boel super schoon achter te laten. Petje af, voor deze manier van werken. Laat Patrick maar lopen!

Artikel delen:
Foto's 4
Aanleg glasvezel en stofzuigen
Aanleg glasvezel en stofzuigen
Aanleg glasvezel en stofzuigen