Stationsloop reikt cheque uit aan Vechtgenotenhuis Ommen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Stationsloop reikt cheque uit aan Vechtgenotenhuis Ommen

DALFSEN – OMMEN – Het is inmiddels een traditie in januari dat bij het Oude Station een cheque namens alle lopers overhandigd wordt van de Station tot Stationsloop.

Een cheque van vijftienhonderd euro, werd uitgereikt door Hellen de Vries (overall winnares 2018) en is in ontvangst genomen door de voorzitter van het Vechtgenotenhuis Rein kuipers.

Het Vechtgenotenhuis biedt (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten. Wekelijks worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals schilderen, yoga of mozaïeken. Het Vechtgenotenhuis wordt door 25 vrijwilligers gerund en is drie dagen in de week geopend. Op jaarbasis bezoeken ongeveer 1000 mensen het Vechtgenotenhuis in Ommen.

De Vechtgenotenrit, die ook dit jaar weer op het programma staat en jaarlijks verreden wordt met 100 motoren door het prachtige Vechtdal is zaterdag 25 mei 2019.

De rit is voor kinderen die zelf of in hun familie met kanker of de gevolgen daarvan te maken hebben gehad. Dit jaar is het voor de 9e keer dat de Vechtgenotenrit wordt georganiseerd. Kinderen glunderen en genieten elk jaar weer tijdens deze fantastiche dag, samen met stoere bikers met hun trikes en motoren.

Het Vechtgenotenhuis organiseert ook jeugdkampen voor (ex-) kankerpatiëntjes en heeft een Kidz Club. Alle info over het Vechtgenotenhuis vind je hier

Adres, Beerzerweg 5d 7731 PA Ommen

De inschrijving van de Stationsloop start 1 feberbruari 18.00 uur http://www.stationloop.nl/

De hardloopwedstrijd over 10 Engelse mijlen van station Ommen naar station Dalfsen door het prachtige Vechtdal, is op 29 mei wees erbij!

 

Artikel delen:
Foto's 2
Stationsloop reikt cheque uit aan Vechtgenotenhuis Ommen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma