Cursus handletteren op De Dolle Deel

Cursus handletteren op De Dolle Deel

HOONHORST – Handletteren is hot! En niet voor niets, want het is superleuk om te doen. Het is creatief, ontspannend en zo verslavend… Zelf worden we erg vrolijk van al die mooi geschreven letters en woorden en we kunnen niet wachten om het jou te leren.

Tijdens deze cursus van 3 avonden leer je handletteren vanaf de basis tot eigen ontwerp. Aan het einde van de cursus ken je allerlei manieren van handletteren en ga je naar huis met een eindwerk (krijtbord of paperbag) en zit je bomvol informatie, ideeën en inspiratie om thuis deze o zo leuke hobby voort te zetten.

 Hoe is de cursus opgebouwd:

Avond 1
We beginnen bij de basis. Na een duidelijke uitleg ga je zelf aan de slag. Je gaat experimenteren met verschillende lettertypen om te ontdekken welke stijl er bij je past en wat je mooi vindt. Je oefent met verschillende technieken en lettertypen.
Natuurlijk word je hierin begeleid.

Je oefent uitgebreid op papier en als je dit onder de knie hebt, ga je je eerste eigen gekozen en gemaakte kleinere voorwerpen handletteren; Cadeauzakjes, kleine paperbag, kaarten, cadeaulabels, boekenleggers, enz.

Avond 2:
Je leert deze avond nog meer lettertypes en we gaan aan de slag met een eigen ontwerp. We vragen je om een zelf gekozen tekst mee te nemen. Inspiratie genoeg op bijvoorbeeld pinterest. Deze tekst komt uiteindelijk op een krijtbord of grote paperbag. We gaan aan de slag met de compositie van je tekst, hoe maak je een mooie en aantrekkelijke compositie, welke lettertypes passen daarbij, wat vind je mooi…

Avond 3:
Je gaat je eigen ontwerp met een speciale techniek overbrengen op krijtbord of paperbag.
Geen paniek! Wil je eerst nog even oefenen op papier? Dat mag natuurlijk.

Wanneer:                6, 13 & 27 februari
Tijd:                         19:00-21:30 uur
Prijs:                        €95,00 inclusief koffie/thee en alle materialen.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@dedolledeel.nl
Tel: 06-28794425. www.dedolledeel.nl

Artikel delen: