Een nieuwe lente, een nieuw bedrijf?

Een nieuwe lente, een nieuw bedrijf?

Het voorjaar komt eraan en zoals het alombekende vers van Herman Gorter stelt: “Een nieuwe lente, een nieuw geluid”. De eerste zon associëren we dan ook met verandering. Heb jij zin in een carrièrewending? Misschien is ondernemen in onze gemeente wel iets voor jou! Het KVK seminar “Een eigen bedrijf starten” op 4 maart in Zwolle kan hierin helderheid en handvatten bieden. Een kijkje naar wat je hier kunt verwachten, waar ondernemers zoal aan moeten denken bij het opstarten van een nieuw bedrijf en waar ondernemers verder nog terecht kunnen in onze regio.

Financiële vragen

Iedereen kan ondernemen, maar het blijft een sprong in het ongewisse. Een goede voorbereiding is dus dé sleutel tot succes. Natuurlijk gaat de onzekerheid vaak over het financiële plaatje, want dit houdt velen tegen – een zaak starten kan dan ook best beangstigend zijn. Als je ervoor werknemer bent geweest, geef je immers veel zekerheid op. Naast een financiële buffer is kennis over begrotingen, belastingen en financiën in het algemeen belangrijk. Dit komt onder andere aan bod op het KVK seminar. Hier vind je alvast een handig overzicht van de subsidies en voordelen waar beginnend ondernemers in ons land aanspraak op kunnen maken.

Een goed en klantgericht plan

Het is erg belangrijk om met een goed gedefinieerd ondernemingsplan te komen. Dit betekent niet alleen dat je weet wat je wilt doen, maar ook wat je niet wilt of kunt doen. Een sterk ondernemingsplan kan een bedrijf maken of kraken, dus het kan zeker geen kwaad om een expert te raadplegen over wat er nu allemaal in moet staan en welke zaken belangrijk zijn om te overwegen. Bovendien ontmoet je op het seminar naast experts ook mede-ondernemers uit de regio en kunnen deelnemers na het seminar ook nog met hun vragen terecht bij de sprekers. Zo is er ter plekke de mogelijkheid om te sparren over ideëen en antwoorden te krijgen, en naderhand meteen de kans om aan de slag te gaan.

Een nieuwe onderneming in de markt zetten

Ook wordt er op 4 maart ingegaan op marketing en marktonderzoek, twee zeer belangrijke aspecten van een eigen bedrijf opzetten. Vooral voor een lokale onderneming is het belangrijk om naamsbekendheid in de omgeving en het dorp te verwerven, liefst nog voor je begint. Dat kun je bijvoorbeeld doen door aanwezig te zijn op lokale events, zoals de Damito-beurs of de jaarlijkse Lentefair, beide gericht op het highlighten van lokale ondernemingen in Dalfsen. Ook vormgeving wordt steeds belangrijker in dit digitale tijdperk, voor zowel de website als huisstijl-producten – die overigens ook steeds vaker online worden besteld, zoals bij deze aanbieder. Op het seminar kunnen kersverse ondernemers hun hart ophalen met nieuwe inspiratie voor de marketing van hun bedrijf.

Van andere ondernemers leren

Er wordt in Zwolle ook ingegaan op het karakter dat nodig is voor het voeren van een geslaagde onderneming. Wat voor eigenschappen maken een ondernemer succesvol en wat is een goede instelling voor de bedrijfsvoering van een nieuwe organisatie? Ervaren mede-ondernemers delen op het seminar hun verhalen, inspiratie en strategiën wat dat betreft. Overigens bestaan er ook veel online bronnen voor ondernemerstips en lokale netwerkbijeenkomsten waar kennis en ervaring worden gedeeld, zoals Ondernemend Dalfsen. Zo kom je met diverse input en ondersteuning vanzelf tot een innovatief en creatief concept voor je zaak.

Ben je er klaar voor?

Heb je zelf zin gekregen om de handen uit de mouwen te steken? Het KVK kantoor Zwolle aan de Govert Flinckstraat organiseert het seminar op 4 maart van 09:30 tot 12:30 uur en je kunt deze voor slechts €50,- bijwonen. Je kunt je hier inschrijven om te profiteren van lokale expertise en zo je kennis en netwerk opbouwen!

Foto: rawpixel.com

Artikel delen: