Volgen snoeicursus helpt biodiversiteit - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Volgen snoeicursus helpt biodiversiteit

DALFSEN – Oudere bomen hebben onderhoudssnoei nodig. Dat houdt ze gezond, verlengt hun levensduur en zorgt ervoor dat ze ieder jaar een goede oogst geven wat goed is voor de biodiversiteit. Hierdoor hebben ze ook minder last van beurtjaren.

Op zaterdag 16 maart geeft Landschap Overijssel daarom in de omgeving van Nijverdal een basisworkshop ‘Snoeien’. Aanmelden hiervoor kan via groenbezig.nl.

 

“Tijdens de cursus leer ik je hoe je jouw inzet zo optimaal mogelijk maakt ten behoeve van het gewenste resultaat en hoe je daarbij ook insecten helpt”, aldus cursusleider Carin de Cloe. Deelnemers leren in de workshop een manier van snoeien aan die hen met zo min mogelijk inspanning regelmatige oogsten, gezonde bomen en mooie oude bomen oplevert. Niet alleen is dit voordelig voor de deelnemers zelf, ook diverse vogel- en insectensoorten hebben baat bij meer bloesem en vruchten. Door de bomen gezond te houden wordt een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit.

 

Landschap Overijssel zorgt deze dag voor deskundige docenten, gereedschap en soep. De ochtend is vooral gevuld met theorie en ‘s middags wordt in de buitenlucht het praktijkgedeelte onderwezen. Na de workshop wordt een naslagwerk uitgereikt voor thuis.

Particulieren betalen € 75,- en vrijwilligers die zijn aangesloten bij een vrijwilligersgroep van Landschap Overijssel betalen € 40,- .

 

Van belang is bij aanmelding de naam van je groep te vermelden. Voor vragen over de workshop neem je contact op met Carin de Cloe, 0529-408407 / 06-43814894 of carin.decloe@landschapoverijssel.nl

 

 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

Artikel delen:
Foto 1