The Living Village Festival krijgt 10.000 euro van provincie - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

The Living Village Festival krijgt 10.000 euro van provincie

DALFSEN – De organisatie van The Living Village Festival kan 10.000 euro subsidie tegemoet zien van de provincie Overijssel. Die ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met subsidie, waaronder dus ook het meerdaagse evenement in Dalfsen.

CSI Ommen, de Sallandse Wandelvierdaagse en de Ster van Zwolle krijgen hetzelfde bedrag op de rekening gestort.
Bob Radstake van The Living Village Festival reageerde blij op het goede nieuws. “Dit kunnen we goed gebruiken.” Vorig jaar kwamen de organisatoren in financieel zwaar weer terecht toen het spirituele en inspirerende evenement verliesgevend bleek te zijn. Dat had vooral te maken met de aard van de vergunning die voorschreef dat er extra beveiliging moest worden ingehuurd. “Dat heeft ons heel veel geld gekost”, aldus Bob die toevoegt dat dit voorheen niet het geval was. “Dat deden we altijd met vrijwilligers.”
Dit jaar is het terrein waar het The Living Village zich afspeelt bijna een derde kleiner zonder dat dit afbreuk doet aan het evenement.

De opzet blijft hetzelfde. “Door wat oppervlak op te offeren kan bijvoorbeeld de infrastructuur voor elektra en water compacter blijven en dat scheelt in de kosten.” Radstake noemt het goed dat de provincie The Living Village Festival ondersteunt omdat het evenement de plaatselijke bevolking en bezoekers van buitenaf ook echt met elkaar in verbinding brengt.

Foto 1
Artikel delen: