Met z’n tweeën voor half geld naar kindervoorstelling Dag meneer Van Dalen

Met z’n tweeën voor half geld naar kindervoorstelling Dag meneer Van Dalen

DALFSEN – Het is voorjaarsvakantie, maar in Theater De Stoomfabriek is deze week van alles te beleven. Vrijdagavond is de zenuwslopende Deense film Den Skyldige te zien. Zaterdag staat de prachtige familievoorstelling Dag meneer Van Dalen op het programma. En wat leuk is: wie met z’n tweeën naar Dag meneer Van Dalen gaat, hoeft maar één kaartje af te rekenen. Over de spelregels lees je verderop.

Vrijdag om 20.00 uur is de Deense film Den skyldige van Gustav Möller te zien met in de hoofdrol Jakob Cedergren die we kennen uit de politieserie The Sandhamn Murders. In afwachting van een rechtszaak rond zijn handelen bij een incident, is politieagent Asger (Cedergen) beschorst en veroordeeld om bij de alarmcentrale te werken. Hij baalt en handelt binnenkomende gesprekken niet altijd even netjes af. Als hij hulp stuurt naar een man die beroofd is in de hoerenbuurt, zegt hij zijn collega rustig aan te doen met de woorden “Laat hem maar even wachten.” Dan krijgt hij Iben (Jessica Dinnage) aan de lijn, een jonge vrouw die hem op cryptische wijze vertelt dat ze is ontvoerd. Asger is direct alert. Zijn computerscherm geeft de locatie van de dichtstbijzijnde telefoonmast, maar Iben zit in een rijdende auto. De camera staat continu gericht op Asger die niet van zijn plek komt. Door het vernuftige scenario en het knappe camerawerk wordt het nooit saai. Een film die je bij de kladden grijpt. Vrijdag dus in Theater De Stoomfabriek.

Zaterdag is het de beurt aan de al even geestige als magische familievoorstelling Dag meneer Van Dalen over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Lachen om het woord vaarwel? Normaal gesproken niet, maar wel na het zien van deze wonderlijke voorstelling (6+ en 60+) die wordt gespeeld door Emiel de Jong en Rutger Buiter. Heel fysiek, visueel en bijna woordloos familietheater vol muziek en humor. Aanvang: 14.00 uur.

Met z’n tweeën voor half geld naar Dag meneer Van Dalen? Ga naar www.theaterdestoomfabriek.nl en koop een kaartje. Stuur dan een e-mail naar manager@theaterdestoomfabriek.nl en vermeld je voor- en achternaam met als bijlage de gekochte theaterticket. Het vrijkaartje komt dan via de e-mail naar je toe.

(foto: T.G. Graasland)

Artikel delen: