Stefan Westenbroek nationaal kampioen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Stefan Westenbroek nationaal kampioen

DALFSEN – Stefan Westenbroek nationaal kampioen 100 en 300 m en supersprint. Op de Scheg in Deventer is B2-junior Stefan Westenbroek zaterdag drie keer Nederlands kampioen geworden. Voor de derde jaar op rij won hij niet alleen de twee keer 100 en twee keer 300 meter van het NK supersprint, maar reed hij ook twee baanrecords.

Op de thuisbaan van de Stokvisdennen verbeterde hij zijn eigen records tot 10,01 en 23,20 seconden. Daarmee komt het aantal NK-titels voor de schaatser van Regionaal Talentcentrum Oost dit jaar op het respectabele eindtotaal van zeven. Maar daarmee zijn nog niet alle titels vergeven, want aanstaande vrijdag staat al weer zijn laatste Vikingrace voor de deur, het Europees kampioenschap voor jeugd van 11 t/m 17 jaar. Deze prachtige wedstrijd heeft de Ommenaar in 2017 gewonnen en wat zou het mooi zijn als hij zijn tijd bij de jeugd af zou kunnen sluiten met nog een overwinning, nu in de oudste categorie.

De komende twee jaar is Westenbroek nog junior, maar mag hij zich wel al gaan meten met de senioren. Dat kan hij 15 maart ook al voor het derde jaar op rij in Leeuwarden doen. Als supertalent op de korte afstanden is hij weer uitgenodigd voor de Zilveren Bal, een afvaltoernooi over 100 meter. Grote namen als de gebroeders Mulder, Jan Smekens, Thomas Krol, Dai Dai Ntab en buitenlandse cracks als Nico Ihle en Laurent Debreuil staan bij de genodigden.

Foto: Dyana Ribbink

Artikel delen:
Foto's 2
Stefan Westenbroek nationaal kampioen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto