Wijkbewoners kunnen terecht bij De Lindehoeve nu ’t Noaberhuus weg is

Wijkbewoners kunnen terecht bij De Lindehoeve nu ’t Noaberhuus weg is

DALFSEN – Met het verdwijnen van de RIBW uit Dalfsen hield ook dagbestedingslocatie ‘t Noaberhuus in de wijk Gerner Marke op te bestaan. Een gemis, want de ontmoetingsplek voorzag in een behoefte.

Dagelijks kwamen daar bewoners uit de wijk bijeen voor een kopje koffie, een praatje of een gezamenlijke maaltijd. Philadelphia Zorg en Woonzorgcentrum Rosengaerde, samen met de RIBW de initiatiefnemers van ‘t Noaberhuus, pakten de draad op en openden een nieuw ontmoetingspunt. Waar? In natuurboerderij De Lindehoeve, op een steenworp afstand van de oude stek.

Net als bij ‘t Noaberhuus is iedereen daar van harte welkom. “Of je nu wat ouder bent, een beperking hebt, je eenzaam voelt of dat je een ander misschien kunt helpen die een hulpvraag heeft. Door het bieden van een centrale plek in de wijk kunnen we mensen uit de wijk betrekken, met elkaar verbinden en stimuleren we participatie in de samenleving”, aldus Jolanda Logtenberg, manager dienstverlening van Philadelphia Zorg. “Samen met Rosengaerde, stichting Natuurboerderij Dalfsen en de gemeente hebben we gekeken hoe we de leemte konden opvullen. Het stichtingsbestuur reageerde direct enthousiast en stelde De Lindehoeve voor als ontmoetingsplek.”

Vorige week woensdag konden de wijkbewoners voor het eerst aanschuiven voor een heerlijke maaltijd, klaargemaakt door overbuurman Hof van Dalfsen. Dankzij het maandelijks verzorgen van workshops blijft ook Rosengaerde bij de ontmoetingplek betrokken. Bij workshops alleen blijft het niet. Er zitten aardig wat soos-activiteiten in de pen. De wekelijkse maaltijd op woensdag is een eerste aanzet. Mee-eten kost slechts 5 euro. De inloop is vanaf 17.00 uur. Aanmelden kan via TOPDalfsen@philadelphia.nl

(foto: Stichting Natuurboerderij De Lindehoeve)

 

 

 

(foto: Stichting Natuurboerderij De Lindehoeve)

Artikel delen:
Foto 1