PvdA stemt tegen koopwoningen op voormalige schoollocatie

PvdA stemt tegen koopwoningen op voormalige schoollocatie

NIEUWLEUSEN – Het oude schoolgebouw van het Agnieten College aan de Zwaluwlaan in Nieuwleusen gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor koopwoningen: zes vrijstaande huizen en een drietal twee-onder-één-kapwoningen.

Er komt geen sociale woningbouw. Dat was tegen het zere been van Leander Broere van de PvdA. Hij stemde maandagavond tijdens de raadsvergadering tegen het voornemen en was daarmee de enige. Hij ziet nog volop kansen voor sociale woningbouw op andere inbreidingslocaties in de gemeente, zoals op de plek van ‘t Gruthuuske in de kern Dalfsen.

Sloop van het voormalige schoolgebouw laat nog even op zich wachten aangezien er eerst wordt onderzocht of er vleermuizen huizen. Als dat het geval is dan moet er een ontheffing op grond van de Wet natuurbescherming worden aangevraagd. Op z’n vroegst wordt het pand dan niet eerder dan in oktober van dit jaar tegen de vlakte. Dat is tevens de periode dat het bestemmingsplan wordt vastgesteld. Daarna wordt begonnen met het bouwrijp maken van de grond waarna de kavels in de verkoop gaan.

Het voormalige pand van het Agnieten College (© Google Streetview)

Artikel delen:
Foto 1