Toekomst Tophandbal aan zijden draad - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Toekomst Tophandbal aan zijden draad

DALFSEN – Trainer/coach Monique Tijsterman vertrekt bij stichting Tophandbal Dalfsen, het opleiden van talent wordt gestaakt en of Dalfsen volgend jaar nog uitkomt in de eredivisie, is nog maar zeer de vraag. Daarmee komt een eind aan het succesvol tijdperk. Dat meldt Handbal Inside.

Tien van de achttien speelsters van de huidige selectie hebben aangegeven na de zomer niet meer voor Dalfsen uit te komen. Een deel aast op een transfer en een aantal speelsters wil de focus leggen op de maatschappelijke carrière. Daardoor is meespelen in de nationale top, één van de doelstellingen van het topsportprogramma, in de toekomst zeer onzeker.

Daarom heeft Stichting Tophandbal Dalfsen besloten na dit seizoen niet meer terug te keren. De organisatie die tophandbal in Overijssel jarenlang mogelijk maakte ziet geen brood meer in het aanbieden van het opleidingsconcept. Wat ook meespeelt is de concurrentie van de HandbalAcademie. Na zes landskampioenschappen op rij moest eredivisionist Dalfsen concurrent VOC de afgelopen twee jaar voor laten gaan.

Dit seizoen eindigde het rood-witte team uit Dalfsen op een teleurstellende zesde plaats in de eredivisie. Ook het snelle vertrek van talenten naar het buitenland deed het trainingstraject in Dalfsen bepaald geen goed. De gemiddelde leeftijd in de selectie lag dit seizoen lager dan ooit.

De komende weken neemt breedtesport vereniging SV Dalfsen een besluit ten aanzien van de toekomst. Zo wordt uitgezocht of na de zomer alsnog een doorstart in de eredivisie kan worden gemaakt. Daarnaast zal het bestuur de speelsters die willen blijven spelen zo goed mogelijk begeleiden in het vinden van een nieuwe club.

Artikel delen: