Chantal Hendriks laat zich zien bij finale KPN Cup - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Chantal Hendriks laat zich zien bij finale KPN Cup

DALFSEN – Bij de finale van de KPN Cup marathon in Leeuwarden afgelopen zaterdag was Chantal Hendriks weer meermalen van voren te zien. Na eerder al met een groepje weggesprongen te zijn, probeerde ze het met nog 30 ronden op de klok solo. Haar voorsprong liep op tot 150 meter.

Carien Kleibeuker nam het peloton op sleeptouw, maar nog werd ze niet meteen teruggepakt. Wel kwam Lianne Burger bij de schaatsster uit Lemele, waarna ze samen nog een aantal rondes wegbleven. Uiteindelijk zagen ze de ontsnapping mislukken, maar Hendriks verzamelde zo wel punten voor de leidersprijs. Die ging na 80 rondes echter naar Kleibeuker. Nog twee keer probeerde Hendriks weg te komen, met nog zeven rondes te gaan met Aggie Walsma en Carla Ketellapper-Zielman, maar deze poging was van korte duur. In de einduitslag kwam Hendriks uit op 48, de andere Stokvisdennenschaatsster, Pien Keulstra greep net naast de punten met een 21e plaats.

In het eindklassement staat Loes Adegeest op 37, Hendriks op 38 en Keulstra op 61. Adegeest werd als neo-senior ook 11e in het jongerenklassement. De ploeg van Hendriks, ZiuZ, had een prima jaar en staat in het ploegenklassement op een mooie 2e plaats. Keulstra’s ploeg A6.nl groot in auto’s staat op 5 en Speelman-Haak van Adegeest op 12.

Artikel delen:
Foto's 2
Chantal Hendriks laat zich zien bij finale KPN Cup - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto