‘Maaike Martens zingt in Theater De Stoomfabriek (met audio)

‘Maaike Martens zingt in Theater De Stoomfabriek (met audio)

DALFSEN – Acteren, regisseren, schrijven en zingen. Maaike Martens (Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie – 2005) beheerst het allemaal. In februari van dit jaar, op Valentijnsdag om precies te zijn, ging de romantische komedie Verliefd op Cuba van filmmaker Johan Nijenhuis in première.

Dankzij De Luizenmoeder kreeg Maaike een rol in die film toebedeeld. Nijenhuis over zijn keuze: “Het meest indrukwekkend vond ik de aflevering waarin Ursula bang is dat haar kind een teleurstellende surprise krijgt en daarom zelf een pronksurprise de klas in smokkelt. Als je verdriet en woede zo mooi in komedie om kan zetten ben je een topactrice.”

Multitalent Martens houdt van uitersten en wordt vaak in één adem genoemd met Jasperina de Jong en Jenny Arean. Momenteel staat ze overdag de camera, maar ‘s avonds gaat ze los op de vaderlandse podia met haar programma Wie Blijft Hier. Daarin vertelt zij met liedjes, personages en verhalen over haar worsteling met de tijd. ‘Een rockchick met een vleugje kleinkunst’, kopte Het Parool. Vrijdag 8 maart staat ze in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.30 uur.

Tijd dus. Een herkenbaar onderwerp dat Maaike verwoordt met Nederlandstalige teksten en een prachtige stem. Luchtig, humoristisch en gevoelig. Moeiteloos wisselt ze dampende liedjes vol vuur af met sobere poëzie vanaf een kruk. Haar staat van dienst is vele malen indrukwekkender dan alleen haar rol als schoolpleinbitch in de bejubelde televisiehit.

“Dankzij mijn broer en zus heb ik mijn talent als podiumkunstenaar ontwikkeld. Als mijn ouders van huis gingen en de hele plaatselijke jeugd het huis kwam bezetten, mocht ik alleen opblijven als ik ging zingen, dansen of als ik Michael Jackson nadeed. Dat is de strengste leerschool die je maar kan hebben”, aldus Maaike Martens die acteert in films en series, waaronder Spangas en de politieserie DNA die binnenkort is te zien op SBS6. Ze behoort tot het vaste acteursteam van Het Klokhuis, ze maakte voorstellingen voor De Parade en regisseerde Theo Nijland en harpiste Lavinia Meijer. Verder speelde ze een prijswinnende rol als Maxima in HEMA: de musical en schreef en zong jarenlang het Spijkerlied voor het Radio 2-programma Spijkers Met Koppen. En anno nu toert ze samen met muzikanten Viktor van Woudenberg, Frank van Kasteren en Darius Timmer door het land om haar liedjesprogramma Wie Blijft Hier te spelen.

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij. Vrijdag 8 maart dus in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten 17 euro 50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera aan de Prinsenstraat in Dalfsen.

Donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart is Theater De Stoomfabriek vertegenwoordigd op de Damitobeurs in De Trefkoele+. Stand 61 in hal 2 om precies te zijn. Kom eens aan, maak kennis met de vrijwilligers en kijk wat er de komende maanden allemaal te doen is in de schouwburg aan de Vecht.

Klik hier voor het audiofragment: Vechtdal FM in gesprek met Maaike Martens

Foto: Maaike en haar mannen (foto: Sanne van Hassel)

Artikel delen: