Lammegies kiek’n: 30 meert - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Lammegies kiek’n: 30 meert

LEMELERBERG – Kom ook lammetjes bewonderen bij Schaapskooi De Lemelerberg. Op zaterdag 30 maart 2019 opent Landschap Overijssel de Schaapskooi De Lemelerberg in Giethmen voor de traditionele Lammetjesdag. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er naast de vele lammetjes ook diverse activiteiten voor jong en oud.

De entree bedraagt 3 euro per persoon. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

De Lammetjesdag is een gezellige familiedag. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen,  het zijn er dit jaar meer dan 170. Wandel over de streekmarkt met diverse producten uit het Vechtdal. Geniet onder het genot van een kop koffie met krentenwegge of een warme stroopwafel van de streekmarkt en muziek van de Beerzer Broederband.

Heidebeheer

De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Tijdens de Lammetjesdag laat Hans Dijkstra, terreinbeheerder van onder andere de Lemelerberg tijdens drie korte excursies graag meer zien over het nut van de inzet van schapen. Ook is herder Anita Wichers de hele dag aanwezig voor het geven van informatie.

Jong spul
De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend met al het jonge, dartelende spul rond de schaapskooi. Eenmaal uitgeknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje of het vilten van een sleutelhanger.

Wees welkom

De Lammetjesdag belooft een sfeervolle dag te worden. Wees welkom en kom tussen 11.00 en 16.00 uur naar Schaapskooi De Lemelerberg aan de Dalmsholterweg in Giethem. Ook honden mogen mee mits aangelijnd. Word je ter plekke donateur, dat kan al voor € 20,- per jaar,  dan kun je meteen van het voordeel van gratis entree genieten.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

Foto 1
Artikel delen: