Parasol kopen

Parasol kopen

Het zonnige weer zit er weer aan te komen in Nederland, dus is het weer tijd om na te denken over het aanschaffen van een (nieuwe) parasol. Een parasol kopen bij tuinmeubelshop.nl behoort hierbij tot uw mogelijkheden. Op Tuinmeubelshop kunt u kiezen uit elf verschillende zweefparasols, die u bescherming bieden tegen de zon zodat u in de tuin kunt genieten van lekker weer. 

Het vergelijken van de parasols

Zoals eerder al genoemd is heeft Tuinmeubelshop elf zweefparasols waar u uit kunt kiezen. Tien van deze opties zijn gemaakt van het materiaal aluminium, terwijl de laatste is geproduceerd van olefin. Alle parasols zijn van de twee merken Platinum en 4Seasons, deze staan bekend als hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is het gebruikte stof bij elke zweefparasol polyester, hierover later meer. Tevens bieden de parasols bescherming tegen uv-straling. De producten van Platinum hebben bijvoorbeeld de UPF-klasse 50+, wat erg hoog is. De schaal van klassen is namelijk 15 tot 50+. Hierdoor biedt de parasol naast bescherming tegen het licht van de zon ook bescherming tegen uv-licht. Negen van de elf aangeboden zweefparasols zijn 3 meter bij 3 meter wat betreft de stof, terwijl de twee overgebleven producten van Tuinmeubelshop 4 meter bij 3 meter zijn. Bovendien is er een verschil in de kleur van de stof van de zweefparasol. Tuinmeubelshop onderscheidt de kleuren in vier verschillende filters: zwart, grijs-antraciet, taupe-naturel-bruin en ecru. Natuurlijk zult u begrijpen dat er dan alsnog onderscheiding mogelijk is in de kleuren, wat te zien is aan de aangeboden zweefparasols. Het zorgt ervoor dat er voor ieder wat moois bij zit. 

Stofklassen van het polyester

De stof van de zweefparasols van Platinum zijn gemaakt van polyester of spuncrylic, wat over het algemeen beter is dan polyester. De gebruikte stoffen worden gecategoriseerd in verschillende stofklassen. Dit is gedaan zodat de klant kan zien hoe lang de stof van de parasol mooi blijft en niet wordt verkleurd door de zon. Hoe hoger de stofklasse is, hoe beter de lichtechtheid is. Dit betekent dus dat een parasol met stofklasse 4, de hoogste klasse, aanzienlijk langer meekan voordat het verkleurt dan een zweefparasol gemaakt van polyester met stofklasse 2. Bij stofklasse 2 zal verkleuring na 80-160 dagen in de zon al zichtbaar worden, terwijl dit bij stofklasse 4 na circa 350 dagen zal gebeuren. Het stof heeft tevens een PU-coating, wat ervoor zorgt dat het doek vuil- en waterafstotend is. 

Artikel delen: