Filmisch concert Florien Hilgenkamp en Roberto Guijarro over tweespalt in de samenleving (met audio)

Filmisch concert Florien Hilgenkamp en Roberto Guijarro over tweespalt in de samenleving (met audio)

DALFSEN – Met Unlost verzorgen sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro zaterdag 6 april in Theater De Stoomfabriek een filmisch concert over de kloof, oftewel de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving.

De betoverende liederen van de Franse componist Olivier Messiaen worden live uitgevoerd tijdens de vertoning van de film Unlost die scenarioschrijver en cineast Luciënne Venner speciaal toespitste op Messiaen’s muziek. De subtiele verwijzing naar het fenomeen stomme film werd tijdens het festival Movies that Matter in Den Haag gewaardeerd met de aanmoedigingsprijs. Beleef het zaterdag 6 april in het theater aan de Vecht. Aanvang: 20.30 uur.

Het filmisch concert zorgt voor een vernieuwende symbiose tussen film en klassieke liederen ‘waarbij’, zo zeggen de kenners, ‘de verschillende elementen elkaar zowel becommentariëren als versterken’. Maar hoe groot is die kloof eigenlijk? En wat doet het met ons als mens? Unlost gaat over het moment waarop de melancholie wordt omgebogen naar een nieuw solidair begin, al is het maar klein. Mia (Eva Bartels) poogt wanhopig Rohat (Ergun Simsek) te bereiken en maakt een lange reis in haar innerlijke wereld. Uiteindelijk ontmoeten ze elkaar in een land waar vervreemding niet bestaat. Een utopie die helaas niet gelijk is aan de werkelijkheid.

Kaarten kosten 17 euro 50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen. Aanvang: 20.30 uur.

Hieronder kunt u luisteren naar een interview over de voorstelling.

Artikel delen: