Met de kinderen op vakantie naar Andalusië

Met de kinderen op vakantie naar Andalusië

Stel je voor: je bent een jong gezin en je maakt plannen voor een heerlijke vakantie naar de Spaanse zon. Wél aan de costa, níet temidden van hordes toeristen. Op zoek dus, naar een plek die nog niet door de massa is ontdekt en waar je je kunt onderdompelen in ongerepte natuur, cultuur, rust én natuurlijk dat heerlijke mediterrane strand. Laat jouw vakantiebestemming Andalusië zijn dit jaar.

Deze streek strekt zich uit vanaf de Spaanse Zuidoostkust richting het binnenland en heeft daardoor een afwisselend en altijd foto-waardig uitzicht.

De badplaats Malaga in Andalusië met een groot internationaal vliegveld waar dagelijks meerdere vluchten uit Nederland aankomen, is een perfect startpunt om een vakantie te beginnen. Deze levendige stad zelf spreekt jong en oud aan met een indrukwekkend oud centrum en veel bezienswaardigheden. Verken de stad ook eens per fiets. Dat is een bijzondere manier om een stad te verkennen. Voor een klein bedragje kan je die eenvoudig huren aan de nieuwe havenboulevard. Er zijn meer dan genoeg redenen om op je vakantie Malaga minimaal een dag van je verblijf te gunnen.

Ongeveer 100 kilometer landinwaarts maakt de bijzondere stad Ronda Spanje trots. Ronda is namelijk gelegen aan weerszijde van een immense kloof, waardoor het lijkt alsof er een “hap uit de stad genomen is”. Er zijn nog veel monumenten die de historie van de stad duidelijk maken, zoals de bekende stierenvechtersarena Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Ronda (een hele mond vol). Een prachtige oude brug, Ponto Nuevo, verbindt het oude en het nieuwe gedeelte van de stad met elkaar.

Wanneer je Spanje zegt, zeg je wijn. Een bezoek aan een lokale wijnproducent in Ronda is dan ook zeker een aanrader. En ook al is wijn proeven voor de kinderen natuurlijk niet toegestaan; een rondleiding door een wijnkelder en zien hoe de wijn gemaakt wordt is zéker ook voor hen de moeite waard. Wanneer je wijnliefhebber bent en ook tijdens je vakantie wilt genieten van een lekker (koel) glas wijn, dan ben je bij La Casita aan het juiste adres. In meerdere accommodaties hebben ze gewoon een goed gevulde vrijstaande wijnklimaatkast staan, of een wijnklimaatkast inbouw.

Zuid Spanje is een plek waar je je altijd thuis voelt en waar het het hele jaar door aangenaam is. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer gezinnen tegenwoordig kiezen voor een warme, zonnige “casa” in de winter. Als koppel is het ook een heerlijke plek om te overwinteren in de tijd dat het weer thuis minder aangenaam is. Het aanbod van La Casita ligt in het achterland van Malaga op 15 – 45 minuten rijden van het vliegveld van Malaga. Elke accommodatie, of je nu kiest voor een woning op een kleinschalig vakantiepark of juist voor een luxe, vrijstaande villa, wordt met de grootste zorg geselecteerd en onderhouden. Doordat je zelf de keuze mag maken aan welke faciliteiten jíj waarde hecht, voelt het altijd als een vakantie op maat. De beheerder van La Casita spreekt Nederlands; een vertrouwd, verwelkomend gevoel.

En wil je eens een keer echt wat anders? Met La Casita kan je ook naar Medellin Colombia vliegen. La Casita heeft een Colombiaans vakantiehuis, genaamd Villa El Cafetal. Een vakantie Medellin is zeer prettig met een vakantiehuis op korte afstand, zodat je zo in een taxi naar de binnenstad kan reizen.

Kenmerkend voor alle accommodaties van La Casita, ook die in Colombia, is dat ze allemaal buiten het dorp liggen. Op die manier ervaar je de rust, de ruimte en het ultieme gevoel van vrijheid. Iedereen geniet op zijn eigen manier. Ouders met de benen omhoog aan een Spaanse Sangria; kids die het zwembad bestijgen, of even in de relax-modus kunnen genieten van Kids Tube’s kinderfilmsKlinkt dat niet als het paradijs ..?

Artikel delen: