Dalfsenaar gewond

OLST (DALFSEN) – Een 20-jarige leerling-timmerman van Bouwbedrijf Bongers uit Dalfsen is maandagochtend gewond geraakt tijdens een ongeval op een bouwplaats in Olst.

 

Dat gebeurde tijdens het pas maken van een zogenoemd raveelijzer op de net gemonteerde betonnen zolderplaat. Een deel van de vloer kwam los waarna de Dalfsenaar 2,5 meter naar beneden stortte en ongelukkig terecht kwam. Hij liep verwondingen op aan hoofd en benen en is opgenomen in het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Op haar Facebookpagina laat het bouwbedrijf weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de 20-jarige. ‘Uit de scan blijkt dat hij geen botbreuken heeft, maar wel een hersenschudding en een kleine bloeding in zijn hoofd. Hij blijft een nacht ter observatie in het ziekenhuis. Zijn rechter been wordt morgen (dinsdag) nader onderzocht. Hopelijk kan hij daarna weer naar huis.’

Verder zegt het bedrijf dat ze nauw contact met hem en zijn familie hebben. ‘Wij verwijten hem niks. Om ongevallen als deze in de toekomst te voorkomen zijn we samen met de leverancier van de kanaalplaten een toolbox- en werkinstructie aan het ontwikkelen. De uitkomsten delen we met onze collega-aannemers delen.

Elke gewonde bouwvakker is er één te veel!’ Tegenover regionaal dagblad De Stentor sprak directeur Gert van Marle van Bouwbedrijf Bongers eerder op de dag van een onbenullige actie. Zijn woordkeuze werd later op Facebook door het bedrijf enigszins genuanceerd en met excuses omkleed. Lees hier verder 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen: