VechtHorst beperkt huurverhoging

DALFSEN – Woonstichting VechtHorst beperkt huurverhoging vanaf 1 juli 2019. Klanten van VechtHorst met een inkomen tot € 42.436,- krijgen vanaf 1 juli 2019 een beperkte huurverhoging. Zij betalen 1,6 procent meer huur. Dit percentage is gelijk aan de inflatie en daarmee 2,5 procent lager dan de Rijksoverheid toestaat.

Bovendien betalen klanten van VechtHorst niet meer dan zeventig procent van de maximale huurprijs. Met deze maatregelen wil de corporatie de betaalbaarheid van haar woningen verbeteren.

Klanten met een lager inkomen krijgen een inflatievolgende huurverhoging. Ze betalen vanaf 1 juli 1,6 procent meer huur. Dit is 2,5 procent minder dan wettelijk is toegestaan. Robert Waarsing, directeur VechtHorst, licht toe: “We maken elk jaar afspraken met de gemeenten Dalfsen en Staphorst en huurdersvereniging Twee onder een Kap over de betaalbaarheid van het wonen. Een van de afspraken is een beperkte huurverhoging voor klanten met een lager inkomen. Daarnaast zijn de isolerende maatregelen en de aangebrachte zonnepanelen voor de huurders gratis. Hiermee beperken we niet alleen de huurlast, maar ook de totale woonlast voor onze klanten.”

Inkomensafhankelijke huurverhoging
VechtHorst maakt gebruik van de mogelijkheid om bij de huurverhoging onderscheid te maken naar het inkomen van haar klanten. Ze vraagt daarom aan huishoudens met een hoger inkomen meer huurverhoging. Klanten met een inkomen boven € 42.436,- per jaar betalen vanaf 1 juli 5,6 procent meer huur.

Financieel gezond
De jaarlijkse huurverhoging zorgt ervoor dat VechtHorst financieel gezond blijft. Dat is nodig om ook in de toekomst mensen met een inkomen tot € 42.436,- een betaalbare woning te kunnen bieden. De extra huurinkomsten maken het mogelijk om stijgende bouwprijzen en onderhoudskosten te betalen en om te investeren in nieuwbouw en duurzaamheid.

Artikel delen: