Koningsspelen in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Koningsspelen in Hoonhorst

HOONHORST – De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. In het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander zijn de Koningsspelen in 2013 voor het eerst georganiseerd. Het doel is om kinderen (en de ouders) te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

 

In 2019 wordt hier – in verband met Goede Vrijdag – van afgeweken. De Koningsspelen worden dan een week eerder gevierd, namelijk op vrijdag 12 april 2019. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. In Hoonhorst worden de Koningsspelen door de Oranjevereniging georganiseerd.

 

In samenwerking met de basisscholen in Hoonhorst en Emmen en met medewerking van scholengemeenschap ‘Landstede’ werd op vrijdag 12 april

2019 de KONINGSSPELEN georganiseerd. Het  programma begon met een gezamenlijk JUMBO KAMPHUIS ORANJEONTBIJT in het parochiehuis achter de basisschool in Hoonhorst. Om 8.30 uur schoven maar liefst 165 kinderen aan voor een voedzaam en verantwoord ontbijt.

Na dit ontbijt vertrokken alle kinderen naar het sportpark ‘De Potkamp”.

Hier werd onder de bezielende leiding van scholieren van ‘Landstede’ het sportieve deel van het programma programma afgewerkt. Tussen de middag werd weer een bezoek gebracht aan het parochiehuis voor een lunch. In korte tijd werd een enorme berg broodjes knakworst (met saus) verwerkt.

Na deze lunch eindigde het programma voor groep 1 t/m 4. De oudere jeugd vertrok opnieuw naar het sportpark om een voetbaltornooi af te werken.

De deelnemers en organisatie kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Artikel delen:
Foto's 3
Koningsspelen in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Koningsspelen in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto