Traditionele spreekuren  Maurits en Malik blijven doorgaan - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Traditionele spreekuren Maurits en Malik blijven doorgaan

VILSTEREN – Vilsteren zaterdag het decor voor streekproducten en een ontmoeting met Vechtdal Tweede Kamerleden. Ook al vertrekt Tweede Kamerlid Malik Azmani straks voor het Europese Parlement naar Brussel, de inmiddels traditionele spreekuren van de Vechtdalpolitici Maurits von Martels (CDA) en Malik Azmani (VVD) blijven gewoon doorgaan.

 

Op 20 april a.s. is er voor het laatst een landelijk getinte meet & greet, vanaf juni bestrijken de Vechtdal-politici heel Europa. Dat biedt kansen.

 

Aanstaande zaterdag, op 20 april, wordt het politieke spreekuur tegelijkertijd gehouden met de Boerenmarkt in Vilsteren; een mooie gelegenheid voor een leuk dagje uit in het Vechtdal. “De actie Verrukkelijk Vechtdal start om 12:00 uur, aansluitend aan ons spreekuur. Daarmee wordt tegelijkertijd de start van het aspergeseizoen ingeluid”, zegt Maurits von Martels. “We hopen dat politiek, cultuur en Vechtdalproducten elkaar op deze manier zullen versterken.”

 

Terugkijkend op het laatste spreekuren, concludeert Von Martels dat heel veel onderwerpen die in Vilsteren aan de orde zijn gesteld, later ook in de Tweede Kamer zijn behandeld. “Aangedragen argumenten kon ik tijdens debatten vaak goed gebruiken. Bijvoorbeeld als het ging over de N35, het CBR of over asbestsanering”, zegt Von Martels. “Wat dat betreft werken onze Vilsterse ontmoetingen echt twee kanten op.”

 

Malik Azmani knikt instemmend. “Ook als we zelf niet meteen een probleem kunnen oplossen, hebben we afgelopen tijd bezoekers in contact kunnen brengen met de juiste personen”, zegt hij. “Het voordeel van onze beide partijen is dat de lijnen kort zijn omdat we vertegenwoordigd zijn in gemeenten, provincies, landelijk en, als de kiezers op 23 mei hun stem op mij uitbrengen, straks ook zelfs in de Europese Unie.” Azmani verwacht dat een plek in het Europese parlement rechtstreeks voordeel kan opleveren voor het Vechtdal. “Ook afgelopen keer hebben we gemerkt dat mensen in het Vechtdal ook tegen Europese besluiten aanlopen. Dan is het goed dat er vroegtijdig over en weer contact is wat de mensen in het Vechtdal belangrijk vinden. Deze ontmoetingen in Vilsteren helpen mij daarbij.”

 

Het politieke duo houdt op zaterdag 20 april van 10:00 – 12:00 uur weer een meet & greet bij Herberg De Klomp in Vilsteren. Iedereen die vragen heeft over wonen, werken en leven in het Vechtdal is van harte welkom om hierover in gesprek te gaan met Malik Azmani en Maurits von Martels.

Artikel delen: