Geld verdienen met een blog – ook jij kan het!

Geld verdienen met een blog – ook jij kan het!

Het bijhouden van een blog is super trendy. Je kan het als persoonlijk dagboek gebruiken, maar ook om iets in de wereld uit te dragen. Voor de een is het gewoon een hobby, terwijl de ander de ambitie heeft om er geld mee te verdienen. Ook steeds meer bedrijven gaan een blog bijhouden.

Dit is niet alleen als extra service richting klanten, maar ook om de online vindbaarheid voor klanten in en buiten Dalfsen te vergroten. In dit soort gevallen, is het belangrijk om niet zomaar wat te bloggen, maar bewust te zijn van wat je neerzet en vooral ook hoe. Houd jij een blog bij of wil je hiermee starten en hoop je dat het meer wordt dan een uit de hand gelopen hobby? Lees dan vooral verder voor tips over hoe je geld kan verdienen met bloggen.

Affiliate marketing

Een belangrijk onderdeel van geld verdienen met een blog is affiliate marketing. Ben je al een tijd bezig met je blog en heb je al veel bezoekers op je site, dan kan affiliate marketing je helpen om inkomen te genereren. Met affiliate marketing plaats je advertenties van producten en diensten van andere bedrijven op je pagina. Iedere keer wanneer een bezoeker op een dergelijke advertentie klikt, krijg jij een vergoeding. Het is wel handig als je advertenties passen bij het onderwerp van je blog. Gaat de blog bijvoorbeeld over online gamen, dan kan je bijvoorbeeld een advertentie voor Unibet plaatsen.

Advertorial

Vooral bij de wat grotere blogs met veel volgers, kan het zomaar zijn dat een bedrijf jou benadert met de vraag een blog te schrijven. Deze blog kan bijvoorbeeld gaan over dit bedrijf of specifieke producten van dit bedrijf. In overleg verwerk je enkele links naar de website van dit bedrijf. Je kan het zien als een blog in advertentievorm. Het is echter belangrijk om de advertorial in de lijn van je eerdere blogs te houden om te voorkomen dat het té commercieel wordt en lezers afschrikt om je advertorial te lezen. Je spreekt op voorhand een bedrag af waarvoor je de advertorial gaat schrijven.

Banners

Als startende blogger kan je Google Adsense gebruiken om banners op je blogsite te plaatsen. Iedere klik die door een bezoeker op een banner gedaan wordt, levert je geld op. Je moet je hier echt niet rijk mee rekenen, want het zijn doorgaans maar kleine bedragen die je hiermee verdient. Grotere blogsites kunnen uiteindelijk benaderd worden door mediabureaus die jou helpen aan banners die losstaan van Google Adsense. Deze mediabureaus gaan voor jou aan de slag en zoeken banners die bij je blog passen.

Balans

Probeer een balans te zoeken tussen gewoon een interessante blogsite en het commerciële aspect waar jij je geld mee wilt verdienen en wellicht blog jij je belangrijk. Te weinig commercie zal je geen of niet genoeg inkomen opleveren. Overdaad aan commercie zal juist lezers afstoten en dus wederom onvoldoende inkomsten.

Artikel delen: