Speciaal voor kinderen in De Stoomfabriek: Koning van Katoren

Speciaal voor kinderen in De Stoomfabriek: Koning van Katoren

DALFSEN – Wie had het boek van Jan Terlouw niet op z’n boekenlijst staan? Hoe gaat het verhaal ook al weer? Het gaat over zeven opdrachten die de 17-jarige Stach moet vervullen om de nieuwe koning van het fictieve land Katoren te worden.

In 2012 werd het boek verfilmd en ruim een jaar geleden maakte theatergezelschap De Nachtdieren er een prachtige kindervoorstelling van.Woensdag 24 april is Koning van Katoren te zien in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 14.00 uur.17 Jaar geleden stierf de koning en sindsdien wordt het bewind gevoerd door minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. Stach wil daar iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. Maar… om tot koning van Katoren te worden gekroond moet hij eerst zeven onmogelijke opdrachten volbrengen. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking, maar leert hij ook wat het betekent om een goede koning te zijn. De rollen in dit muzikale en swingende sprookje voor jong en oud worden gespeeld door Dorian Bindels, Jacob de Groot, Bart Sietsema en Jonata Taal.

Woensdag 24 april dus in het theater aan de Vecht. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar bij ELK (voorheen KiddyBe) naast het naaiatelier in de Wilhelminastraat in Dalfsen.

Artikel delen: